Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Bij een hersenschudding kan een zwelling van hersenweefsel optreden. Een eerste teken hiervan is dat uw kind suf wordt. Zelf merkt uw kind dat niet; daarom moet u dit controleren. Soms is een bloedvaatje in het hoofd beschadigt waardoor er meer klachten kunnen zijn.
Na een val of klap op het hoofd kan de huisarts een wekadvies geven. U gaat uw kind dan regelmatig wakker maken. Dit doet u in de eerste 24 uur na het ongeluk.
Zo controleert u of er geen bloeding of veel vocht in het hoofd ontstaat.
Dit is aan de buitenkant van het hoofd niet te zien. Maar een kind wordt er wel suf en slaperig door. Zonder medische hulp kan een kind hierdoor bewusteloos of in coma raken.
Als er een grote kans is op een bloeding of te veel vocht in het hoofd zal uw huisarts uw kind doorsturen naar het ziekenhuis. Als de kans hierop klein is krijgt u van uw huisarts een wekadvies voor uw kind.
Bel direct de huisarts of de huisartsenpost als u 1 van deze dingen merkt. Uw kind:
Vertel als u belt dat uw kind een wekadvies heeft gekregen.
Na 24 uur kunt u stoppen met uw kind vaak controleren.
Volg daarna de andere adviezen na een val of klap op het hoofd van een kind.
Kijk voor meer informatie bij Hersenletsel.nl.
We hebben de informatie over een val of klap op het hoofd gemaakt met de richtlijn voor huisartsen over hoofdtrauma.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Bel dan uw huisarts.
Op werkdagen na 17.00 uur of in het weekend belt u de huisartsenpost.
Een deel van de informatie op deze pagina komt van Thuisarts.nl. Thuisarts.nl wordt gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap. De Federatie Medisch Specialisten, Patiëntenfederatie Nederland en Akwa GGZ werken mee aan Thuisarts.nl.