Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u telemetrische hartbewaking krijgt, bijvoorbeeld om uw hartritme te controleren en te bewaken, omdat u andere medicijnen heeft gekregen of om de juiste diagnose te kunnen stellen.
Er zijn 2 klassen telemetriebewaking. Het hangt af van uw gezondheidstoestand tot welke klasse u behoort. U verblijft tijdens de bewaking altijd in het ziekenhuis. U dient met het telemetrie-kastje op de afdeling te blijven. Dit heeft te maken met het bereik van de antennes die op de afdeling hangen.
Op 1 december 2016, is na een uitgebreid project de nieuwe vorm van hartbewaking via telemetrie live gegaan bij het Hartcentrum (CCU, A3, B4 en C4) in OLVG, locatie Oost.
De oude telemetriezenders en infrastructuur, nodig voor het bewaken van de hartritmes van de op de afdeling opgenomen hartpatiënten, zijn vervangen voor een geheel nieuwe technologie van Philips.
Het dataverkeer tussen de telemetrie en de centrale bewaking gaat via nu het OLVG-wifinetwerk. Dit principe wordt ook al in andere ziekenhuizen toegepast. Nieuw en bijzonder is dat OLVG het grootste ziekenhuis is dat tegelijk gaat werken met zogenaamde decentrale bewaking via speciale medische smartphones. Hierbij krijgen de verpleegkundigen de beschikking over een speciale app waarop afwijkingen in het hartritme van hun patiënt direct te zien zijn op het scherm van de smartphone.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Hartcentrum.