home

Slaapendoscopie : u kunt hiervoor terecht bij Slaapcentrum

Een slaapendoscopie is een onderzoek van de binnenkant van de neus en keel met behulp van een scoop. Dit is een flexibel buisje met een camera erin. Het onderzoek is bedoeld om de oorzaak van de snurkklachten en ademstops te achterhalen.

Verloop

Voor het onderzoek

Vooraf aan de behandeling, of onderzoek onder sedatie, gaat u naar de polikliniek anesthesiologie. Daar wordt er met u gesproken door een doktersassistente, die uw medicatielijst opneemt en ook uw bloeddruk zal meten. Op indicatie zal eventueel een hartfilm gemaakt worden. Daarna krijgt u een gesprek met de anesthesioloog of sedatiepraktijkspecialist, die met u uw gezondheidstoestand en eventuele eerdere narcose ervaringen met u zal door nemen. Mochten hierbij geen problemen worden aangetroffen, dan wordt u goedgekeurd voor de sedatieprocedure en kunt u ingepland worden in het programma.

Het onderzoek

Dit onderzoek vindt plaats onder sedatie door een anesthesieteam. Sedatie betekent letterlijk het verlagen van het bewustzijn (een 'roesje'). Dit gebeurt door middel van toediening van geneesmiddelen via een infuusnaaldje in uw hand of arm. De sedatie wordt uitgevoerd door een sedatiepraktijkspecialist. Deze speciaal opgeleide anesthesiemedewerker werkt onder verantwoordelijkheid van een anesthesioloog.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het Slaapcentrum.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Slaapcentrum van OLVG. Laatst gewijzigd: