home

Lifestyle : u kunt hiervoor terecht bij Fertiliteit

Overgewicht kan grote invloed hebben op de vruchtbaarheid van een vrouw. Door een veranderde hormoonhuishouding kan de ovulatie ontregeld raken of zelfs uitblijven. Ook brengt een zwangerschap meer complicaties met zich mee als de moeder te zwaar is.

: op deze pagina snel naar

Vrouwen met overgewicht hebben bijvoorbeeld meer kans op een miskraam of complicaties als hoge bloeddruk, zwangerschapsvergiftiging of zwangerschapsdiabetes.

Voor wie?

Bij een Body Mass Index (BMI) van ongeveer 30 of hoger stuurt de fertiliteitsarts u binnen het ziekenhuis door naar spreekuur Lifestyle. We hanteren hierbij geen absolute gewichtsgrens. De arts bekijkt altijd per persoon of een behandeling, zoals IVF, risico’s met zich meebrengt door overgewicht. Streven naar een gezonder gewicht kan dan heel belangrijk zijn. En onze gewichtsconsulente helpt u daarbij.

Persoonlijke gesprekken

Het bewust worden van het belang van voeding en beweging staat in de gesprekken met de gewichtsconsulente centraal. Als u naar haar wordt doorverwezen gaat u onder haar begeleiding aan de slag om af te vallen en een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Zodat u uiteindelijk kunt starten met het fertiliteitstraject.

Het spreekuur Lifestyle

Een verwijzing betekent dat u één op één (individueel, maar uw partner is uiteraard ook welkom) in gesprek gaat met onze gewichtsconsulente. Zij bespreekt onder meer de volgende zaken met u:

  • Uw voeding en eetpatroon
  • Uw beweegpatroon; verschillende soorten lichaamsbeweging
  • Uw gewicht
  • Een plan van aanpak
  • Eventuele controles

Tips

Neem mee

Geldig legitimatiebewijs, verzekeringspasje, verwijsbrief.

Overzicht medicatie

Gebruikt u medicijnen? Neem dan uw actueel medicatieoverzicht mee (gratis via uw apotheek).

Meld u eerst bij de balie

Voordat u plaatsneemt in de wachtruimte kunt u zich melden in bij de balie.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Fertiliteit.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Fertiliteit van OLVG. Laatst gewijzigd: