Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Iemand gebruikt een bloedverdunner omdat hij een trombose (bloedstolling in een bloedvat) heeft doorgemaakt, of een verhoogde kans heeft op een trombose (bijvoorbeeld bij bepaalde hartritmestoornissen). De bloedverdunner zorgt ervoor dat het bloed minder snel kan stollen waardoor de kans op trombose kleiner is.
Voor een operatie mag het bloed niet te dun zijn omdat de kans op bloedingen dan groter is. Daarom is het veiliger voor sommige patiënten om voor de operatie te stoppen met acenocoumarol of fenprocoumon. Soms kan dat niet, omdat het risico op het krijgen van een trombose te groot is. De arts bespreekt met u of u rondom de operatie tijdelijk een andere bloedverdunner krijgt. We noemen dit overbrugging. Meer informatie staat in de folder onderaan deze pagina.
In OLVG werken we met het medicijn tinzaparine natrium (innohep®). Deze bloedverdunner is sneller uitgewerkt. Daarom kunt u dit medicijn langer blijven gebruiken voor de operatie.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Anesthesiologie.