home

Blaastraining bij kinderen : u kunt hiervoor terecht bij Kindergeneeskunde

Heeft uw kind vaak een natte broek of een nat bed? En is uw kind 6 jaar of ouder? Dan kan uw kind met een verwijzing van de huisarts voor een blaastraining terecht op de polikliniek Kindergeneeskunde van OLVG.

Verloop

Voorbereiding

Voor uw kind met de blaastraining kan starten gaat hij of zij naar de kinderarts. De arts onderzoekt of er een medische oorzaak is voor de klachten. Vindt de kinderarts geen medische oorzaak of is verder onderzoek nodig? Dan wordt uw kind verwezen naar de urotherapeut.

De urotherapeut is speciaal opgeleid om kinderen te leren droog te blijven, zowel overdag als ’s nachts. De urotherapeut beoordeelt of het verstandig is om te starten met een blaastraining. Soms is het beter om eerst een soort proeftraining te doen.

Afspraak met urotherapeut

De eerste afspraak bij de urotherapeut duurt ongeveer 2 uur. Uw kind moet dan met een volle blaas komen. U krijgt op uw huisadres een vragenlijst. Wilt u deze voor de afspraak invullen?

De blaastraining

Als uw kind in overleg met de urotherapeut een blaastraining gaat doen, dan is het heel belangrijk dat u als ouder of verzorger uw kind steunt en helpt. Dit vergroot de kans dat de training een succes wordt. Uit ervaring weten we dat veel ouders of verzorgers dit moeilijk vinden na alles wat zij al eerder met hun kind hebben geprobeerd. In onze folder vindt u praktische tips hoe u uw kind kunt helpen bij de training.

Afspraak maken

Voor een afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Na verwijzing kunt u een afspraak maken bij de polikliniek Kindergeneeskunde.

Tips

Neem mee

Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen)

Nieuwe patiënt?

Kom dan 15 minuten eerder om u in te schrijven.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Kindergeneeskunde.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Kindergeneeskunde van OLVG. Laatst gewijzigd: