Polikliniek Verloskunde : u kunt hiervoor terecht bij Verloskunde

Polikliniek Verloskunde

Locatie

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 24

Openingstijden

ma t/m vrij: 8.30-16.30

Contact

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Routes

Over de poli

Wanneer u zwanger bent en door uw huisarts of verloskundige bent doorverwezen naar de gynaecoloog, dan komt u bij ons op de Polikliniek Verloskunde onder controle met uw zwangerschap.

Verschillende medewerkers en zorgverleners

Wanneer u voor een afspraak komt, meldt u zich eerst aan de balie bij de doktersassistent. De doktersassistent zal bij uw eerste bezoek uw persoonlijke gegevens controleren in uw elektronisch dossier. De spreekuren worden gedaan door arts-assistenten, klinisch verloskundigen of gynaecologen. Wij proberen u zoveel mogelijk bij een vaste arts of verloskundige uw afspraken te geven. Op onze echokamer werken vijf echoscopistes. Zij maken de termijnecho, de nekplooimeting, de 20 wekenecho en echo’s om de groei of de ligging van de baby te meten.

Samen beslissen

Tijdens uw afspraak bespreekt u samen met de arts / verloskundige welke zorg het beste bij u past. U krijgt informatie over de mogelijkheden en de voor- en nadelen hiervan. Om samen een juiste beslissing te kunnen nemen, kunt u gebruik maken van de consultkaarten en keuzehulpen op het patiëntenplatform van de NVOG.

Consultkaarten: zetten alle behandelopties van een specifieke aandoening op een rij. Per behandeloptie staan de belangrijkste vragen en antwoorden in een schema. Dit zijn de meest voorkomende vragen bij andere patiënten.

Keuzehulpen: zijn bedoeld om u te helpen bij het maken van een keuze voor een behandeling die het beste bij u past. Met een keuzehulp kunt u zich voorbereiden op het gesprek met de gynaecoloog.

Kijk voor meer informatie op www.olvg.nl/samenbeslissen

Spoedpoli

Wanneer u bij ons onder controle bent en u hebt klachten die te maken hebben met uw zwangerschap, dan kunt u buiten kantooruren rechtstreeks bellen met onze Spoedpoli Verloskunde. Zo nodig maken wij, na overleg met de dienstdoende verloskundige of arts, een vervroegde afspraak met u of vragen wij u direct te komen voor een controle-afspraak.

Kom op tijd

Om lange wachttijden voor andere patiënten te voorkomen, verzoeken wij u om minimaal 10 minuten voor uw afspraak op de polikliniek aanwezig te zijn. Aan de balie heeft de doktersassistente dan voldoende tijd om uw gegevens te controleren, u in te checken en zo nodig een bloeddruk te meten.

De Polikliniek Verloskunde is onderdeel van het Toorop Paviljoen, Centrum voor geboortezorg.