home

Polikliniek Predialyse : u kunt hiervoor terecht bij Nierziekten

Polikliniek Predialyse

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 02

Openingstijden

Contact

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Icoon Patienten Service Punt

Het Patiënten Servicepunt
: voor al uw niet-medische vragen

Bij het Patiënten Servicepunt meldt u zich aan bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 
U vindt ons in de centrale hal op locatie Oost en locatie West.
Hier kunt u terecht met al uw niet-medische vragen.

Lees verder

Routes

Over de poli

Als de internist-nefroloog heeft vastgesteld dat uw nierfunctie ernstig verminderd is, kan het zijn dat u in de toekomst met een dialysebehandeling gaat beginnen. Dialyseren zal uw leven en dat van uw directe omgeving ingrijpend veranderen. De polikliniek predialyse is er speciaal op ingericht om u voor te bereiden op de komende dialysebehandelingen.

Uw internist-nefroloog beoordeelt wanneer u doorverwezen wordt naar de predialysepolikliniek. Hier wordt u uitgebreid voorgelicht over de verschillende nierfunctievervangende behandelingen. Ook wordt u intensief begeleid bij lichamelijke klachten die kunnen ontstaan bij een verminderde nierfunctie. U zult veel vragen hebben over wat er allemaal gaat veranderen in uw leven. Een medisch maatschappelijk werker zal u helpen een oplossing te vinden voor alle praktische zaken en ondersteunt u bij het verwerken en accepteren van uw ziekte.

Op de polikliniek predialyse blijft u onder behandeling van de internist-nefroloog. De predialyse-verpleegkundige begeleidt u bij het omgaan met uw nierziekte. Ook heeft u contact met een diëtist en een medisch maatschappelijk werker.