Lounge dagbehandeling Cardiologie : u kunt hiervoor terecht bij Hartcentrum

Lounge dagbehandeling Cardiologie

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, B3

Openingstijden

ma t/m vrij: 8.30-17.00 uur

Contact

Routes

Over de dagbehandeling

De Lounge dagbehandeling Cardiologie (B3) is een comfortabele ruimte. Het doel van de Lounge is om een zo prettig mogelijke omgeving te creëren voor patiënten. Een ontspannen omgeving is gunstig voor het herstel, maar ook voorafgaand aan een onderzoek of behandeling.

Er verblijven patiënten voor en na een onderzoek of behandeling aan het hart. Voor deze behandelingen is het niet noodzakelijk om in bed te liggen en daarom is deze afdeling ingericht met gemakkelijke ligstoelen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u een krantje of tijdschrift lezen aan de grote leestafel. Daarnaast is er een zithoek aanwezig waar televisie gekeken kan worden. Ook is het mogelijk gebruik te maken van de computers (met internetaansluiting) die aanwezig zijn en is er WIFI zodat u uw telefoon, tablet of laptop kunt gebruiken met internet. Mocht het een lange dag worden en bent u voor het avondeten niet thuis? Dat is geen probleem, want het avondeten wordt verzorgd, evenals de lunch.

Voor wie?

Verblijf op deze afdeling is alleen geschikt voor patiënten die zelfstandig kunnen lopen of met een rollator, stok, of aan de arm van iemand.

U kunt hier verblijven voor en na één of meer van de volgende behandelingen:

  • dotterbehandeling (percutane coronaire interventie, PCI)
  • diagnostische hartkatheterisatie
  • plaatsen van een pacemaker of inwendige defibrillator (ICD)
  • elektrofysiologisch onderzoek
  • ablatie (behandeling hartritmestoornissen)