Gipskamer : u kunt hiervoor terecht bij Gipskamer

Gipskamer

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P3

Openingstijden

Voor een afspraak met een gipsverbandmeester en arts belt u naar de desbetreffende afdeling/polikliniek. Voor een afspraak zonder arts belt u naar de gipskamer.

Routes

Over de poli

Op de gipskamers in OLVG Oost en West werken in totaal 11 gipsverbandmeesters. Wanneer u een gebroken arm of been hebt, komt u bij ons op de gipskamer. Maar ook met andere letsels of aandoeningen waarbij u gips, tape of een brace nodig hebt, kunt u op de gipskamer terecht.

We behandelen in opdracht van verschillende specialismes patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat doormiddel van het aanbrengen van (im)mobiliserende applicaties.

Uw behandelend arts zorgt voor een verwijzing. In overleg met de arts bepaalt de gipsverbandmeester welk gipsverband aangebracht moet worden. Hiervoor heeft hij de keuze uit allerlei verschillende materialen zoals gips, kunststofverband, tape of braces. Het doel van het gipsverband is om de aandoening rust te geven zodat de pijn afneemt en de aandoening de kans krijgt om te genezen.