home

Chronische pijnbehandelingen : u kunt hiervoor terecht bij Pijncentrum

Chronische pijnbehandelingen

Locatie

OLVG, locatie Oost Oosterpark 9
Oost, A4

Openingstijden

ma t/m vrij: 8.15-15.30 uur

Routes

Over de dagbehandeling

Waar meldt u zich?
U meldt zich bij de balie van het Pijncentrum. Wij verzoeken u vriendelijk om 15 minuten voor aanvang van uw afspraak aanwezig te zijn.

Een opname 
Als u een behandeling moet ondergaan wordt u een aantal uur opgenomen.  U verblijft dan op een verpleegzaal.  Uw begeleider mag, als u dit wilt, aanwezig blijven.  Neem liever geen kinderen jonger dan 10 jaar mee op de verpleegafdeling.

Wat neemt u mee naar de afdeling?
Een geldig identiteitsbewijs. Als uw gegevens zijn gewijzigd, geef dit dan door bij de balie van de afdeling. 

Verpleegkundig opnamegesprek 
De verpleegkundige stelt een aantal vragen onder andere of u medicijnen gebruikt.  Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk dat wij weten of u bloedverdunners gebruikt. Indien er iets is veranderd in uw medicatiegebruik of uw medische toestand, geef dit dan altijd door aan de behandelend arts of de verpleegkundige. Heeft u zelf vragen? Dan kunt u deze altijd stellen.

De behandeling 
U hoeft zich niet uit te kleden maar wij adviseren om makkelijke kleding te dragen. Wegens het gebruiken van gekleurde desinfectievloeistof, adviseren wij u geen witte kleding te dragen. Omdat wij bij een behandeling röntgenapparatuur gebruiken, mag u geen sieraden dragen in het te behandelen gebied.

U ligt met uw rug of buik op de behandeltafel waarna wij de juiste plaats van de behandeling bepalen via een röntgenapparaat. Soms gebruiken we hiervoor een echoapparaat en/of zenuwstimulator. De plaats waar we gaan behandelen, markeren we met een viltstift.
Daarna ontsmetten we de omgeving met een koude roze vloeistof. In de nek of het aangezicht gebruiken we een kleurloze vloeistof. De pijnspecialist brengt de naald in op de juiste plaats. U voelt dit wel maar het is meestal niet erg pijnlijk.

Terug naar de verpleegzaal
Na de behandeling brengen wij u in een rolstoel terug naar de verpleegafdeling. De verpleegkundige controleert of u goed herstelt en bereidt u voor op uw vertrek naar huis.

Naar huis 
De pijnspecialist beoordeelt wanneer u naar huis kunt. Wij adviseren u dringend om u te laten begeleiden door een volwassene omdat na de behandeling, lichaamscontrole en coördinatie tijdelijk minder kunnen zijn. Hierdoor kunt u soms bijvoorbeeld moeilijk lopen of duizelig zijn. Wij raden u af om met het openbaar vervoer te reizen. U mag dezelfde dag niet actief deelnemen aan het verkeer. 

Controle afspraak 
Een aantal weken na de behandeling is er een (telefonische) controle afspraak.