Cardiac Care Unit (CCU) : u kunt hiervoor terecht bij Hartcentrum

Cardiac Care Unit (CCU)

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 36

Openingstijden

Contact

Routes

Over de verpleegafdeling

U komt op onze Cardiac Care Unit (CCU), ook wel Hartbewaking genoemd, terecht als u acute hartproblemen heeft en intensief en onder bewaking moet worden verpleegd. Op de CCU liggen patiënten met complexe cardiale aandoeningen.

Als u op de CCU opgenomen bent, wordt u standaard aangesloten op een hartmonitor. Hiermee wordt u nauw in de gaten gehouden en wordt er regelmatig een hartfilmpje (ECG) gemaakt. Ook worden er regelmatig controles uitgevoerd. Naar aanleiding van de observaties en onderzoek uitslagen wordt u verder onderzocht en behandeld. Wanneer de diagnose is gesteld en u wordt behandeld,  dan wordt u overgeplaatst naar verpleegafdeling B7 of B3. Het kan ook zo zijn dat u direct van de CCU naar huis gaat.

Onze CCU heeft 10 bedden waarvan 4 bedden horen bij de Eerste Harthulp. Ook is er een Cardio Lounge aanwezig met 10 stoelen. Op de Cardio Lounge worden patiënten opgevangen die voor cardiale dagbehandelingen komen, zoals nucleaire onderzoeken, hartkatheterisaties en CT hartprocedures.