Anna Paviljoen : u kunt hiervoor terecht bij Verloskunde

Anna Paviljoen

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, 2e verdieping

Openingstijden

Contact

Routes

Over de verpleegafdeling

Welkom in het Anna Paviljoen: het moeder- en kindcentrum van OLVG, locatie Oost. In ons ziekenhuis bent u patiënt, maar vooral ook onze gast. Wij doen er alles aan om uw verblijf in het Anna Paviljoen zo prettig mogelijk te maken.

In het Anna Paviljoen verblijft u voor, tijdens en na uw bevalling in een eigen zorgsuite. Elke zorgsuite beschikt over alle medische faciliteiten die nodig zijn voor uw bevalling en de verzorging daarna. U heeft een eigen badkamer. Uw partner kan op een bedbank blijven slapen. Als een keizersnede noodzakelijk is, gaat u naar de operatiekamer om daarna, samen met uw kind, weer in een zorgsuite te herstellen.

Na de bevalling blijft u samen met uw baby, ook als een van beiden extra medische zorg nodig heeft. U bent in goede handen bij onze artsen, verloskundigen, verpleegkundigen en roomservicemedewerkers.

In het Anna Paviljoen verblijven baby's die extra medische zorg nodig hebben bij hun moeder in een eenpersoonskamer. In onze neosuites zijn alle medische voorzieningen aanwezig om moeder en kind te verzorgen.

Shortcare voor spoedeisende verloskunde

Binnen het Anna Paviljoen bevindt zich ook de Shortcare voor spoedeisende verloskundige of gynaecologische klachten. Hier kunnen wij 24 uur per dag de problemen tijdens de zwangerschap en in het kraambed beoordelen en zo nodig behandelen. Een team van artsen, medisch verloskundigen en verpleegkundigen staat hier dag en nacht voor u klaar.

Te vroeg geboren of zieke pasgeborenen (Neonatologie)

Neonatologie is een subspecialisme van Kindergeneeskunde. Naast pasgeborenen die in OLVG of thuis zijn geboren, worden op de afdeling ook kinderen vanuit de academische ziekenhuizen opgenomen. OLVG is namelijk een post-IC/HC-centrum. Dit betekent dat er pasgeborenen worden opgenomen die van de intensive care in een academisch ziekenhuis zijn ontslagen, maar nog niet naar huis kunnen.

Verblijfskosten na bevalling

Als uw baby of u als moeder na de bevalling om medische redenen in het ziekenhuis moet blijven, kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Lees meer over verblijfkosten na de bevalling.

Een kijkje in het Anna Paviljoen

Deze inhoud kan vanwege de huidige cookie-instellingen niet weergegeven worden.

Om deze inhoud te kunnen zien, verander je cookie-instellingen.

 

Zelf een kijkje nemen?

Elke dinsdag en donderdag kunt u ook zelf – uitsluitend op afspraak - een kijkje nemen in het Anna Paviljoen. Samen met enkele andere geïnteresseerden krijgt u binnen een half uur een indruk van de zorgsuite en wordt u geïnformeerd over de gang van zaken en de aanwezige faciliteiten, zoals het verlosbad.

Vanwege de grote belangstelling is er momenteel een wachtlijst voor de rondleiding. Uw aanmelding is dan ook helaas geen garantie dat u voor uw bevalling een kijkje kunt komen nemen. 

De rondleidingen zijn in verband met het coronavirus voorlopig geannuleerd. Houd de website in de gaten voor updates. 

Zwangerschap en coronavirus

Bekijk de veelgestelde vragen van zwangere vrouwen over het coronavirus.