Geriatrie

Verpleegafdeling Geriatrie B7is een onderdeel van Geriatrie

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 71

Route

Naar de verpleegafdeling

West, route 71

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • metro 51: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de verpleegafdeling

Afbeelding gevel OLVG West

OLVG heeft een uitgebreid zorgaanbod voor ouderen: naast de poliklinieken en dagpolikliniek heeft OLVG ook een verpleegafdeling Geriatrie op locatie Oost en op locatie West.  De continuïteit van geriatrische zorg in Amsterdam is hiermee gewaarborgd.

De verpleegafdeling Geriatrie B7 op West biedt plaats aan 24 patiënten. De afdeling is aan het einde van de gang gelegen. Op de afdeling is een huiskamer, hier is een activiteitenbegeleidster aanwezig. In de huiskamer en op de afdeling streven we naar een huiselijke sfeer. Patiënten kunnen grotendeels doen wat zij thuis ook doen. De verpleegkundige zorg en de inrichting van de afdeling zijn gericht op het behouden van de zelfredzaamheid van patiënten; dit is belangrijk voor de terugkeer naar de eigen woonomgeving.

B7 is een halfgesloten afdeling waarbij de toegangsdeur is gesloten met een codeslot. Patiënten die de code kunnen onthouden kunnen de afdeling verlaten. Voor patiënten met een verminderde geheugenfunctie biedt deze oplossing veiligheid, het voorkomt dat patiënten gaan dwalen of verdwalen buiten en in het ziekenhuis.

Onze zorgverlening in tijden van corona
In OLVG treffen we diverse maatregelen om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook de bezoektijden zijn aangepast. We beseffen dat dit besluit grote impact heeft op patiënten en familieleden en hopen op uw medewerking en begrip voor deze ingrijpende maatregelen. Bekijk de belangrijkste informatie over uw afspraak, opname of bezoek aan ons ziekenhuis: coronamaatregelen in OLVG

Rooming in

Als uw naaste, bijvoorbeeld partner, familielid of goede bekende, op de verpleegafdeling verblijft, kan de verpleegkundige u vragen vaker aanwezig te zijn. Dit bijvoorbeeld omdat uw naaste angstig, verward en/of onrustig is, of kan worden. Dit noemen we ‘rooming-in’. De aanwezigheid van een vertrouwd persoon kan angst en onrust verminderen.

Gesprek arts

De patiënt en naaste(n) hebben in de eerste week van de opname en voor het ontslag een gesprek met de zaalarts. Als er behoefte is aan meerdere gesprekken, dan kunt u dit laten weten aan de verpleegkundige. 

Artsenvisites

Er zijn dagelijks artsenvisites. Deze worden verricht door de zaalarts en een verpleegkundige. Er dagelijks supervisie door de geriater. Tijdens deze visites kunnen vragen gesteld worden.

Locatie Oost

Op locatie Oost is de geriatrische verpleegafdeling onderdeel van Interne Geneeskunde, op deze afdeling worden naast geriatrische patiënten,  ook patiënten verpleegd met nierziekten en infectieziekten. Ook hier is een geriater eindverantwoordelijk voor de geriatrische patiënt.