home

Verpleegafdeling Geriatrie B7 : is een onderdeel van Geriatrie

Verpleegafdeling Geriatrie B7

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 71

Openingstijden

Contact

Icoon Patienten Service Punt

Het Patiënten Servicepunt
: voor al uw niet-medische vragen

Bij het Patiënten Servicepunt meldt u zich aan bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 
U vindt ons in de centrale hal op locatie Oost en locatie West.
Hier kunt u terecht met al uw niet-medische vragen.

Lees verder

Routes

Over de verpleegafdeling

OLVG heeft een uitgebreid zorgaanbod voor ouderen: naast de poliklinieken en dagpolikliniek heeft OLVG ook een verpleegafdeling Geriatrie op locatie West.  De continuïteit van geriatrische zorg in Amsterdam is hiermee gewaarborgd.

De verpleegafdeling Geriatrie B7 op West biedt plaats aan 24 patiënten. De afdeling is aan het einde van de gang gelegen. Op de afdeling is een huiskamer, hier is overdag een activiteitenbegeleidster aanwezig. In de huiskamer en op de afdeling streven we naar een huiselijke sfeer. Patiënten kunnen grotendeels doen wat zij thuis ook doen. De verpleegkundige zorg en de inrichting van de afdeling zijn gericht op het behouden van de zelfredzaamheid van patiënten; dit is belangrijk voor de terugkeer naar de eigen woonomgeving.

B7 is een halfgesloten afdeling waarbij de toegangsdeur is gesloten met een codeslot. Patiënten die de code kunnen onthouden, kunnen de afdeling verlaten. Voor patiënten met een verminderde geheugenfunctie biedt deze oplossing veiligheid, het voorkomt dat patiënten gaan dwalen of verdwalen buiten en in het ziekenhuis.

Rooming in

Als uw naaste, bijvoorbeeld partner, familielid of goede bekende, op de verpleegafdeling verblijft, kan de verpleegkundige u vragen vaker aanwezig te zijn. Dit bijvoorbeeld omdat uw naaste angstig, verward en/of onrustig is, of kan worden. Dit noemen we ‘rooming-in’. De aanwezigheid van een vertrouwd persoon kan angst en onrust verminderen.

Gesprek arts

De patiënt en naaste(n) hebben in de eerste week van de opname en voor het ontslag een gesprek met de zaalarts. Bij dringende zaken bellen we de opgegeven contactpersoon. Medische informatie over de patiënt wordt alleen door de arts verstrekt. Als er behoefte is aan meerdere gesprekken, dan kunt u dit laten weten aan de verpleegkundige of de secretaresse. Zij plannen dan een afspraak met u in. Deze afspraak is altijd in de middag.

Artsenvisites

Er zijn dagelijks artsenvisites. Deze worden verricht door de zaalarts en een verpleegkundige. Er is dagelijks supervisie door de geriater. Tijdens deze visites kunnen vragen gesteld worden.

Locatie Oost

Op locatie Oost is de geriatrische verpleegafdeling onderdeel van Interne Geneeskunde, op deze afdeling worden naast geriatrische patiënten,  ook patiënten verpleegd met nierziekten en infectieziekten. Ook hier is een geriater eindverantwoordelijk voor de geriatrische patiënt.