Verloskunde

Polikliniek Verloskundeu kunt hiervoor terecht bij Verloskunde

Locatie

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 24

Tijden spreekuur

ma t/m vrij:
8.30-16.30 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Route

Naar de polikliniek

West, route 24

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • metro 51: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de poli

Locatie Spuistraat

Wanneer u zwanger bent en door uw huisarts bent doorverwezen naar de gynaecoloog, dan komt u bij ons op de Polikliniek Verloskunde onder controle met uw zwangerschap.

Verschillende medewerkers en zorgverleners

Wanneer u voor een afspraak komt, meldt u zich eerst aan de balie bij de doktersassistent. De spreekuren worden gedaan door arts-assistenten, verloskundigen of een van de gynaecologen.

Wij proberen u een vaste arts of verloskundige te geven, zodat u bij de afspraken een bekend gezicht ziet. Op onze echokamer werken twee vaste echoscopistes, zij maken de termijnecho, doen de nekplooimeting, de 20 weken echo en echo’s om de groei of de ligging van de baby in de gaten te houden.

Centering Pregnancy

Wanneer u zich zwanger aanmeldt op de polikliniek, wordt u uitgenodigd voor een eerste persoonlijk gesprek. In dat gesprek krijgt u informatie over de  zwangerschap en onze begeleiding daarin. De daarop volgende afspraken zijn in groepsvorm (centering pregnancy) waarbij ook voor iedereen tijd is voor één op één contact met verloskundige/arts. De groep is samengesteld met vrouwen die in ongeveer dezelfde periode als u zijn uitgerekend. Door deze vorm van begeleiding heeft u meer contactmomenten  met  de verloskundige en/of arts.

Poliklinisch spreekuur

Afhankelijk van je zwangerschapstermijn of ziektebeeld kan het ook zijn dat je op afgesproken tijden op een spreekuur wordt uitgenodigd. Wij proberen u in dat geval zoveel mogelijk bij dezelfde zorgverlener  terug te laten komen.

Spoedpoli

Wanneer u bij ons onder controle bent en u hebt klachten die te maken hebben met de zwangerschap, dan kunt u rechtstreeks bellen met onze Spoedpoli Verloskunde. Zo nodig maken we na overleg met de dienstdoende verloskundige of arts een vervroegde afspraak met u of vragen wij u direct te komen voor controle.

Kom op tijd

Om lange wachttijden voor andere patiënten te voorkomen, verzoeken wij u om minimaal 10 minuten voor uw afspraak op de polikliniek aanwezig te zijn. Aan de balie heeft de doktersassistente dan voldoende tijd om uw gegevens te controleren, u in te checken en zo nodig een bloeddruk te meten.

De Polikliniek Verloskunde is onderdeel van het Toorop Paviljoen, Centrum voor geboortezorg.