Geriatrie

Polikliniek Geriatrieu kunt hiervoor terecht bij Geriatrie

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 71

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.15 - 16.30 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Route

Naar de polikliniek

West, route 71

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

 • tram 13: halte Jan Tooropstraat
 • metro 50: halte Jan van Galenstraat
 • metro 51: halte Jan van Galenstraat
 • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de poli

Locatie Spuistraat

Gezondheidsproblemen waarvoor u naar de poli Geriatrie verwezen kunt worden zijn:

 • meerdere lichamelijke klachten tegelijkertijd;
 • geheugenproblematiek, verwardheid of onrust;
 • interesseverlies, piekeren, nergens meer toe komen;
 • loopproblemen, vallen of neiging tot vallen;
 • onverklaarde achteruitgang in het dagelijks functioneren, verminderde zelfzorg.

Op de polikliniek Geriatrie werken geriaters, internisten-ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten/gespecialiseerd verpleegkundigen geriatrie en doktersassistentes. 

Op de reguliere polikliniek heeft u een afspraak van ongeveer anderhalf uur met de geriater, internist-ouderengeneeskunde en/of verpleegkundig specialist. Voor de (multidisciplinaire) dagpolikliniek en de migrantenpolikliniek is andere informatie van toepassing. Deze infomatie wordt hierboven onder 'Spreekuren' beschreven. 

Het maken van een afspraak

Voor een afspraak bij ons is een verwijzing van uw huisarts nodig. Uw huisarts kan de verwijzing digitaal naar ons sturen via ZorgDomein. Werkt uw huisarts niet met ZorgDomein, dan kan de verwijzing gefaxt of gemaild worden.

Binnen 10 werkdagen nemen wij telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. Het is daarom belangrijk dat uw huisarts uw telefoonnummer en indien nodig dat van uw mantelzorger in de verwijzing vermeldt. Ter bevestiging ontvangt u een brief met de datum voor de afspraak. Voorafgaand aan uw afspraak wordt u gebeld om de afspraak te bevestigen en krijgt u aanvullende informatie. Soms ontvangt u vooraf een vragenlijst. Wij verzoeken u deze in te vullen en mee te nemen naar uw afspraak.  

Tijdens uw bezoek aan de polikliniek Geriatrie is het wenselijk dat er een begeleider of iemand die u goed kent met u meekomt. Dit kan uw partner, één van uw kinderen of een ander familielid of bekende of zorgverlener zijn.

Het is belangrijk dat u onderstaande meebrengt:

 • alle medicijnen die u gebruikt, ook de middelen die u zelf, zonder recept, hebt gekocht;
 • hulpmiddelen, zoals een (lees)bril en/of hoorapparaat;
 • indien van toepassing uw loophulpmiddel (rollator, stok) of rolstoel;
 • uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart;
 • de ingevulde vragenlijst. 

Wanneer u, na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, zijn wij van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar.