Bloedafname

Polikliniek Bloedafnameu kunt hiervoor terecht bij Bloedafname

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 04

Route

Naar de polikliniek

West, route 04

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • metro 51: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de poli

OLVG locatie West

Het is niet mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Wel maakt u bij voorkeur eerst online een afspraak. Zo proberen we drukte bij de poliklinieken Bloedafname zoveel mogelijk te vermijden, zodat het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Door op afspraak te werken hoeft u bovendien minder lang te wachten.

Neemt u bij een bezoek aan de polikliniek Bloedafname altijd het aanvraagformulier dat u van uw arts gekregen heeft en een geldig identiteitsbewijs mee. Op bloedafnamelocaties wordt u bij het inleveren van gespaard materiaal en vóór bloedafname gevraagd zich te identificeren. De medewerker controleert dan of de aanvraag ook echt voor u is bedoeld en er geen sprake is van een verwisseling van het aanvraagformulier of loopbriefje. Zonder een geldig identiteitsbewijs mogen wij geen bloed afnemen.

Bij de ingang trekt u een nummer. U hoeft zich niet te melden bij de balie en kunt meteen plaats nemen in de wachtkamer.

Van wie krijg ik de uitslag van het onderzoek?

De verwijzer die het onderzoek heeft aangevraagd, bij voorbeeld uw huisarts, informeert u over de uitslag van het onderzoek. Wanneer u de uitslag krijgt is afhankelijk van het soort onderzoek dat u gehad heeft. Uw verwijzer kan u daar over informeren. Ook kunt u uw uitslagen inzien via MijnOLVG

Materiaal voor onderzoek

Op de polikliniek Bloedafname wordt het materiaal verzameld dat nodig is voor uw onderzoek. Er wordt bloed afgenomen, maar bijvoorbeeld ook urine en ontlasting verzameld. Er zijn vele honderden verschillende laboratoriumonderzoeken mogelijk in bloed, urine ander lichaamsvocht (zoals bijvoorbeeld zweet) en ontlasting. Welk onderzoek er wordt gedaan hangt af van uw ziektebeeld.

Nadat het aangevraagde onderzoek is uitgevoerd, is soms nog materiaal over. Het overgebleven materiaal wordt vernietigd nadat al het aangevraagde onderzoek afgerond is. In een enkel geval gebruiken we restanten als testmateriaal, bijvoorbeeld om een onderzoeksmethode te verbeteren. Dit gebeurt geanonimiseerd. Dit betekent dat niet te herleiden is van wie het materiaal afkomstig is. Hiertegen kunt u bezwaar maken bij de balie van Bloedafname.

Andere locaties voor bloedafname

Naast de mogelijkheid om bij de locaties van OLVG bloed te laten prikken, kunt u ook terecht bij op andere locaties van OLVG Lab. Bekijk de mogelijkheden