Polikliniek Bloedafname : u kunt hiervoor terecht bij de afdeling Bloedafname

Polikliniek Bloedafname

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 04

Openingstijden

Contact

Routes

Over de poli

Bij de polikliniek Bloedafname op locatie Oost kunt u bloed laten afnemen, materiaal afhalen om urine of ontlasting in te sparen en gespaarde urine of ontlasting afgeven. Vanaf dinsdag 15 juni maakt u hiervoor altijd eerst online een afspraak. Het is niet mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Door op afspraak te werken hoeft u minder lang te wachten. Bovendien kunnen we op deze manier de drukte bij de poliklinieken Bloedafname zoveel mogelijk vermijden, zodat het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden.

Neemt u bij een bezoek aan de polikliniek Bloedafname altijd het aanvraagformulier dat u van uw arts gekregen heeft en een geldig identiteitsbewijs mee. Op bloedafnamelocaties wordt u bij het inleveren van gespaard materiaal en vóór bloedafname gevraagd zich te identificeren. De medewerker controleert dan of de aanvraag ook echt voor u is bedoeld en er geen sprake is van een verwisseling van het aanvraagformulier of loopbriefje. Zonder een geldig identiteitsbewijs mogen wij geen bloed afnemen.

Bij de ingang trekt u een nummer. U hoeft zich niet te melden bij de balie en kunt meteen plaats nemen in de wachtkamer.

Van wie krijg ik de uitslag van het onderzoek?

De verwijzer die het onderzoek heeft aangevraagd, bij voorbeeld uw huisarts, informeert u over de uitslag van het onderzoek. Wanneer u de uitslag krijgt is afhankelijk van het soort onderzoek dat u gehad heeft. Uw verwijzer kan u daar over informeren. Ook kunt u uw uitslagen inzien via MijnOLVG

Materiaal voor onderzoek

Op de polikliniek Bloedafname wordt het materiaal verzameld dat nodig is voor uw onderzoek. Er wordt bloed afgenomen, maar bijvoorbeeld ook urine en ontlasting verzameld. Er zijn vele honderden verschillende laboratoriumonderzoeken mogelijk in bloed, urine ander lichaamsvocht (zoals bijvoorbeeld zweet) en ontlasting. Welk onderzoek er wordt gedaan hangt af van uw ziektebeeld.

Nadat het aangevraagde onderzoek is uitgevoerd, is soms nog materiaal over. Het overgebleven materiaal wordt vernietigd nadat al het aangevraagde onderzoek afgerond is. In een enkel geval gebruiken we restanten als testmateriaal, bijvoorbeeld om een onderzoeksmethode te verbeteren. Dit gebeurt geanonimiseerd. Dit betekent dat niet te herleiden is van wie het materiaal afkomstig is. Hiertegen kunt u bezwaar maken bij de balie van Bloedafname.

Andere locaties voor bloedafname

Voor bloed prikken kunt u terecht bij de locaties van OLVG.  U kunt hiervoor ook een andere locatie van OLVG lab BV bezoeken. Bekijk de mogelijkheden