Anesthesiologie

Polikliniek Anesthesiologie u kunt hiervoor terecht bij Anesthesiologie

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 05

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.15 - 16.15 uur

Route

Naar de polikliniek

West, route 05

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • metro 51: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de poli

Afbeelding gevel OLVG West

Voordat u een operatie of behandeling ondergaat, heeft u eerst een gesprek bij de polikliniek Anesthesiologie met een verpleegkundige en een anesthesioloog of physician assistent. Om de anesthesie tijdens de ingreep veilig te laten verlopen, is een goede voorbereiding noodzakelijk. U maakt afspraken over medicijnen, eten en drinken en pijnbestrijding. 

Voorbereiding afspraak Anesthesiologie

In het patiëntenportaal MijnOLVG staat een digitale vragenlijst voor u klaar die u uiterlijk een dag voor uw afspraak invult. Heeft u nog geen MijnOLVG? Lees hier meer over de mogelijkheden en het aanmaken van een account voor MijnOLVG.

Wilt u op de dag van uw afspraak uw Actueel medicatie overzicht meenemen?

Wat kunt u verwachten?

Samen met een medewerker van de apotheek bespreekt u uw eventuele medicijngebruik. U heeft daarvoor een telefonische afspraak gekregen, of bespreekt dit tijdens uw afspraak op de polikliniek.

De verpleegkundige neemt de vragenlijst door, meet de bloeddruk en bespreekt de voorbereiding op de dag van de operatie of behandeling, zoals bijvoorbeeld het nuchterbeleid. 

De anesthesioloog of physician assistent bespreekt samen de meest geschikte vorm van anesthesie. Tijdens het gesprek krijgt u ook informatie over wat er gebeurd voor, tijdens en na de operatie of behandeling en kunt u vragen stellen. Daarnaast maakt hij afspraken met u over uw medicijngebruik voor de operatie of behandeling, de pijnbestrijding en eventueel vervolgonderzoek. Als aanvullend onderzoek door een andere specialist nodig is, krijgt u hiervoor een aparte afspraak.

Nuchter zijn 
Voor de operatie of behandeling moet u tijdig stoppen met eten en drinken. Dat noemen we nuchter zijn. Als u op het juiste moment nuchter bent, kan dit een sneller herstel bevorderen. Lees meer over anesthesie en nuchter zijn 

Bloedtransfusie
Soms is het noodzakelijk dat u tijdens operatie of behandeling (donor)bloed krijgt toegediend. Heeft u hier bezwaar tegen? Bespreek dit dan met de anesthesioloog of de physician assistent tijdens het gesprek.

Uw gebit
Als u algehele anesthesie (narcose) krijgt, is het altijd nodig een buisje (tube) in de luchtweg aan te brengen voor een normale ademhaling. Om beschadiging aan uw gebit te voorkomen, is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van losse tanden en/of kiezen, en stifttanden en/of kronen aan de voorzijde van uw gebit. Geef dit aan op de vragenlijst en/of tijden het gesprek met de anesthesioloog. Ondanks maximale voorzorgsmaatregelen is het echter niet uit te sluiten dat er schade aan uw gebit ontstaat. Heeft u een gebitsprothese, dan wordt deze voor de operatie of behandeling verwijderd.

Afspraak annuleren

Bent u verhinderd neem dan zo spoedig mogelijk (minimaal 24 uur voor de afspraak) contact op met de polikliniek Anesthesiologie.

Inloopspreekuur

Na uw bezoek aan een arts kunt u ook zonder afspraak tijdens het inloopspreekuur terecht bij de polikliniek Anesthesiologie. Houd dan wel rekening met een wachttijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Welke anesthesioloog voert de anesthesie uit?

De anesthesioloog die verantwoordelijk is voor de anesthesie tijdens de operatie of behandeling kan een andere anesthesioloog zijn dan degene die u op de polikliniek Anesthesiologie heeft gezien.