Anesthesiologie

Polikliniek Anesthesiologie u kunt hiervoor terecht bij Anesthesiologie

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 05

Tijden spreekuur

ma t/m vrij:
8.30 - 15.30 uur

Route

Naar de polikliniek

West, route 05

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto. 

Actuele informatie

Vanaf maandag 24 juli tot maandag 4 september is de A10 West afgesloten. Houd rekening met een langere reistijd. Bekijk voor actuele informatie de website van Rijkswaterstaat.

 

Over de poli

Locatie Spuistraat

Voordat u een operatie of behandeling ondergaat, heeft u eerst een gesprek bij de polikliniek Anesthesiologie. Om de anesthesie tijdens de operatie veilig te laten verlopen, is een goede voorbereiding noodzakelijk. U maakt afspraken over medicijnen, eten en drinken en pijnbestrijding. Ook de pijnbestrijding na de operatie is natuurlijk van belang. Hoe minder narcose (anesthesie) nodig is, hoe sneller u zal herstellen.

Wat kunt u verwachten?

Samen met een medewerker van de apotheek bespreekt u uw eventuele medicijngebruik. U heeft daarvoor een telefonische afspraak gekregen, of hij bespreekt dit tijdens uw afspraak op de polikliniek. Daarnaast spreekt u een verpleegkundige over uw gezondheid en nuchter zijn. Vervolgens spreekt u de arts die gespecialiseerd is in anesthesie (de anesthesioloog) of een speciaal hiervoor opgeleide medewerker (physician assistant) luistert zo nodig naar uw hart en longen en bespreekt welke vorm van anesthesie voor u het beste is. Daarnaast maakt hij afspraken met u over uw medicijngebruik voor de operatie, de pijnbestrijding en het eventueel toedienen van donorbloed.

Wat neem ik mee naar mijn afspraak?

Op de dag van uw afspraak neemt u een ingevulde anesthesievragenlijst mee. Heeft u geen vragenlijst meegekregen? Dan kunt u onderstaande vragenlijst printen, invullen en meenemen naar het gesprek. Als u medicijnen gebruikt, neem dan ook uw actuele medicatieoverzicht mee. 

Vragenlijsten voor volwassenen:

PDF-pictogramAnesthesiologie -Vragenlijst-Volwassenen

PDF-pictogramAnesthesiologie- Vragenlijst Volwassenen English

Vragenlijsten voor kinderen:

PDF-pictogramAnesthesiologie-Vragenlijst_Kinderen

PDF-pictogramAnesthesiologie-Vragenlijst_Kinderen English

Welke anesthesioloog voert de anesthesie uit?

De anesthesioloog die verantwoordelijk is voor de anesthesie tijdens de operatie of het onderzoek kan een andere anesthesioloog zijn dan degene die u op de polikliniek Preoperatief onderzoek Anesthesiologie heeft gezien.

Nuchter zijn

Voor de operatie moet u tijdig stoppen met eten en drinken. Dat noemen we nuchter zijn. Als u op het juiste moment nuchter bent, kan dit ook een sneller herstel bevorderen.