Maag-, Darm- en Leverziekten

Endoscopie- en behandelafdelingu kunt hiervoor terecht bij Maag-, Darm- en Leverziekten

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 16

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.00 - 16.30 uur

Route

Naar de dagbehandeling

West, route 16

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • metro 51: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de dagbehandeling

OLVG locatie West

De Endoscopie- en behandelafdeling van OLVG heeft 16 kamers waar onderzoek en behandeling plaatsvindt naar aandoeningen op het gebied van Maag-, Darm- en Leverziekten en Longgeneeskunde. 

Hiernaast beschikken we over dagbehandelingruimtes waarmee we kunnen zorgen voor veilige zorg en begeleiding voor, tijdens en na de endoscopie en/of ingreep. Elke dag staan er teams klaar om de zorg te bieden die u nodig heeft.

Op de endoscopieafdeling werken gespecialiseerde behandelteams van artsen en endoscopieverpleegkundigen. De endoscopieverpleegkundigen bereiden de patiënt voor, assisteren de arts en begeleiden en observeren de patiënt tijdens en na het onderzoek. De arts voert de endoscopie uit en is verantwoordelijk voor het medisch-technische gedeelte van het onderzoek en behandeling.

De steeds grotere mogelijkheden van hoogwaardige endoscopische technieken spelen een grote rol bij de MDL-zorg. De endoscopie-afdelingen en functiekamers zijn ingericht volgens de hiervoor geldende normen en richtlijnen. Naast de gebruikelijke technieken beschikken wij  over de nieuwste onderzoeks- en behandelmogelijkheden.

Sedatie

Naast de mogelijkheid van lichte sedatie kunnen wij u ook diepe sedatie aanbieden. Bij deze vorm van sedatie is altijd een anesthesiemedewerker aanwezig.

Digitale voorlichting

Bij de coloscopie en gastroscopie onder sedatie werken we met digitale voorlichting. Dit betekent voor u als patiënt dat u niet altijd meer voor een intakegesprek naar het ziekenhuis hoeft te komen. Voorafgaand aan de endoscopie krijgt u een link toegezonden. Via deze link krijgt u informatie over het onderzoek dat u moet ondergaan en een vragenlijst over uw algehele gezondheid. Tot slot vragen wij u toestemming voor het onderzoek waarna de gegevens terug worden gestuurd naar OLVG.

Na beoordeling in OLVG krijgt u de uitnodiging voor een afspraak voor het onderzoek.