Hartcentrum

Eerste Harthulp (EHH)u kunt hiervoor terecht bij Hartcentrum

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 36

Route

Naar de dagbehandeling

West, route 36

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • metro 51: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de dagbehandeling

OLVG locatie West

De Eerste Harthulp is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. De Eerste Harthulp (EHH) is direct toegankelijk wanneer u acute hartklachten hebt, zoals pijn op de borst, ritmestoornissen en kortademigheid. U wordt hiernaar verwezen door de huisarts, ambulance of specialist. Ook kunt u zelf beslissen naar de EHH te komen. Op deze afdeling worden verschillende onderzoeken gedaan, waaronder echo en ergometrie.

Triage en observatie

De EHH is een aparte afdeling van de CCU (Hartbewaking). Alle kamers zijn uitgerust met geavanceerde apparatuur voor hartritmebewaking. Op de EHH vindt triage en observatie plaats wanneer u acute klachten hebt, zoals pijn op de borst, overvulling of ritmestoornissen. Tijdens de opvang en observatie wordt u behandeld door de dienstdoende cardioloog en/of een arts-assistent Cardiologie en een gespecialiseerd verpleegkundige van de CCU.

Wachtruimte

De EHH heeft een comfortabele wachtruimte waar u geobserveerd kunt worden met hartritmebewaking. Ook kunnen u en uw familieleden er wachten op onderzoeksuitslagen.

Diagnostiek

Afhankelijk van de aandoening kunnen er verschillende onderzoeken worden gedaan, zoals een hartfilmpje, laboratoriumonderzoek of een inspanningstest. Als het nodig is wordt u vervolgens opgenomen op CCU (Hartbewaking), de verpleegafdeling Cardiologie of op de afdeling van een ander specialisme. Maar u kunt soms ook meteen naar huis met een verwijzing naar de huisarts of een afspraak voor controle op de polikliniek Cardiologie.