Revalidatiegeneeskunde

Polikliniek Revalidatiegeneeskundeu kunt hiervoor terecht bij Revalidatiegeneeskunde

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, A8

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.30-16.30 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Route

Naar de polikliniek

Oost, A8

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

In verband met werkzaamheden zijn er vanaf 11 oktober omleidingen voor tram 1 en 3. Vanaf 8 november zijn er omleidingen voor tram 1, 7 en 19. Lees meer over de werkzaamheden en de omleidingen.

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de poli

Locatie Oost

Revalidatiegeneeskunde richt zich op herstel of verbetering van mogelijkheden van mensen met blijvend lichamelijk letsel of een andere beperking in het lichamelijk functioneren.

Ervaart u beperkingen in uw dagelijks leven door problemen met uw bewegingsapparaat of door neurologische klachten? Dan onderzoeken we bij de afdeling revalidatiegeneeskunde samen met u hoe u optimaal kunt functioneren. Ons doel is om mensen zoals u weer zo veel mogelijk aan de maatschappij te laten deelnemen.

Behandelteam

De revalidatieartsen in OLVG zijn in dienst van Reade, hét expertisecentrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam en omstreken. Tijdens uw revalidatiebehandeling maakt u, naast de revalidatiearts, kennis met verschillende gespecialiseerde behandelaren zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, maatschappelijk werkers en psychologen. Zij werken continu nauw met elkaar samen, ook wel interdisciplinair genoemd. Het team staat onder leiding van de revalidatiearts die eindverantwoordelijk is voor de behandeling. Afhankelijk van de afspraken die u met de revalidatiearts heeft gemaakt, bezoekt u één of meerdere van deze specialisten.

Het behandelteam kan desgewenst een beroep doen op deskundigen die op andere locaties van Reade of binnen OLVG werken.

Uw behandeling

In de revalidatiebehandeling gaat het erom dat u uw mogelijkheden zo goed mogelijk leert benutten, zodat u in uw dagelijks leven zoveel mogelijk kunt doen wat u wilt doen. Als een bepaalde bezigheid niet meer gaat, lukt dat soms na enige training wel, wellicht op een andere manier of met behulp van hulpmiddelen.

Medisch specialistische revalidatie biedt een specifiek op de cliënt afgestemde intensieve behandeling. Samen met u - en uw naasten - worden nauwgezet uw mogelijkheden, behoeften en wensen in kaart gebracht en worden doelen gesteld. Op basis hiervan wordt een behandelplan-op-maat opgesteld, steeds gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Het doel is optimaal herstel, zelfredzaamheid en weer zo actief mogelijk en met plezier deelnemen aan de maatschappij. Het gaat uiteindelijk om een leven vol kwaliteit en mogelijkheden.

Samenwerking Reade

OLVG werkt nauw samen met Reade. Reade biedt gespecialiseerde revalidatiegeneeskunde en reumatologie en een compleet aanbod aan behandelprogramma’s en behandelmethoden voor volwassenen, jongeren én kinderen. Daarnaast biedt Reade extra diensten die gericht zijn op een zo goed mogelijke terugkeer naar eigen omgeving. Jaarlijks maken ruim 7.000 cliënten gebruik van de behandelprogramma’s en behandelmethoden. Reade is gevestigd op diverse locaties, verspreid in en rond Amsterdam.

Uw afspraak

U kunt de verwijsbrief die u heeft ontvangen bij ons afleveren of toesturen: revalidatie@olvg.nl. Na ontvangst nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Uw huisarts kan u op verschillende manieren verwijzen:

  • Elektronisch met verwijsapplicatie ZorgDomein naar OLVG (Revalidatiegeneeskunde).
  • Per e-mail naar de polikliniek Revalidatiegeneeskunde OLVG.