Uw dossier online inzien?
Om MijnOLVG te gebruiken heeft u een BSN en mobiel telefoonnummer nodig. Meld u met uw identiteitsbewijs bij de polikliniek, u ontvangt dan een activatiecode.
Lees verder
Telefonisch bereikbaar
ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur
Let op: op 22 juli 2018 zijn de routes van een aantal tram- en buslijnen gewijzigd. Dit heeft ook consequenties voor uw reis naar OLVG, locatie Oost. Kijk op de website van GVB voor meer informatie.
Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.
Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Osdorp De Aker, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting metrostation Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.
Via Muiderpoortstation
U neemt tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.
Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.
Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.
Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.
Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.
P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden.
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg.
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.
U bent door de huisarts doorverwezen polikliniek Keel- Neus- en Oorheelkunde (KNO). Wij houden ons onder andere bezig met onderzoek en behandeling van:
Bent u hees of heeft u andere stemproblemen? Dan kunt u bij KNO terecht voor een consult op het spreekuur Foniatrie.
Tijdens het bezoek wordt uitgebreid logopedisch onderzoek gedaan (onder andere stemtechniek en ademhaling). Daarna onderzoekt de KNO-arts samen met de logopediste de stembanden. Door deze samenwerking is het mogelijk in een bezoek al het noodzakelijke onderzoek te combineren. U krijgt een advies voor de verdere behandeling.
Van oudsher is gehoorproblematiek een aandachtsgebied van de afdeling. Niet alleen voor gehooronderzoek of hoortoestelaanpassing maar ook voor diverse vormen van chirurgische behandeling. Op woensdag is er een audiologiespreekuur gehouden door een akoepedist. Dit is een logopedist die gespecialiseerd is in de uitgebreide gehoortesten.
Rhinologie is het specialisme dat zich richt op aandoeningen aan de neus en neusbijholten. De belangrijkste ziekten of afwijkingen zijn:
Samen met verschillende andere medische afdelingen behandelt KNO binnen het Slaap- en Apneucentrum slaap- en snurkproblemen. Zo nodig wordt u doorverwezen naar de afdeling Klinische Neurofysiologie voor een slaaponderzoek. U wordt dan voor een nacht opgenomen in het ziekenhuis en er worden verschillende tests uitgevoerd. Aan de hand van de resultaten wordt in overleg met u bepaald hoe de stoornis het best behandeld kan worden.