Geriatrie

Polikliniek Geriatrieu kunt hiervoor terecht bij Geriatrie

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P2

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.30 - 16.00 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Route

Naar de polikliniek

Oost, P2

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

Van maandag 4 januari tot en met vrijdag 5 februari zijn er werkzaamheden aan het tramspoor rondom OLVG, locatie Oost. Hierdoor kan de reistijd naar ons ziekenhuis toenemen. Meer informatie

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de poli

Locatie Oost

Gezondheidsproblemen waarvoor u naar de poli Geriatrie verwezen kunt worden zijn:

  • meerdere lichamelijke klachten tegelijkertijd;
  • geheugenproblematiek, verwardheid of onrust;
  • interesseverlies, piekeren, nergens meer toe komen;
  • loopproblemen, vallen of neiging tot vallen;
  • onverklaarde achteruitgang in het dagelijks functioneren, verminderde zelfzorg.

Op de polikliniek Geriatrie werken internisten-ouderengeneeskunde/klinisch geriaters, verpleegkundig specialisten/gespecialiseerd verpleegkundigen geriatrie. U heeft een afspraak van ongeveer anderhalf uur met de internist-ouderengeneeskunde en/of verpleegkundig specialist.

Het maken van een afspraak

Voor een afspraak bij ons is een verwijzing van uw huisarts nodig. Uw huisarts kan de verwijzing digitaal naar ons sturen via ZorgDomein. Werkt uw huisarts niet met ZorgDomein, dan kan de verwijzing gefaxt of gemaild worden.

Binnen 10 werkdagen nemen wij telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. Het is daarom belangrijk dat uw huisarts uw telefoonnummer en indien nodig dat van uw mantelzorger in de verwijzing vermeldt. Ter bevestiging ontvangt u een brief met de datum voor de afspraak. De vrijdag voorafgaande aan de afspraak wordt u gebeld om de afspraak te bevestigen en krijgt u aanvullende informatie.

Tijdens uw bezoek aan de polikliniek Geriatrie is het wenselijk dat er een begeleider of iemand die u goed kent met u meekomt. Dit kan uw partner, één van uw kinderen of een ander familielid of bekende of zorgverlener zijn.

Het is belangrijk dat u onderstaande meebrengt:

  • alle medicijnen die u gebruikt, ook de middelen die u zelf, zonder recept, hebt gekocht;
  • hulpmiddelen, zoals een (lees)bril en/of hoorapparaat;
  • indien van toepassing uw loophulpmiddel (rollator, stok) of rolstoel;
  • uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart

Wanneer u, na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, zijn wij van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar.