Kindergeneeskunde

Neonatologieu kunt hiervoor terecht bij Kindergeneeskunde

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, R2

Bezoektijden

ma t/m vrij:
9.00-16.00 uur

Route

Naar de verpleegafdeling

Oost, R2

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 7, richting Flevopark, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 7, richting Flevopark, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting Molenwijk, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Via Den Haag / Schiphol
Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de verpleegafdeling

Locatie Oost

Neonatologie is de zorg voor te vroeg geboren of zieke pasgeborenen. In ons moeder-en kindcentrum Anna Paviljoen verblijven baby's die extra medische zorg nodig hebben bij hun moeder in een eenpersoonskamer. In onze neosuites zijn alle medische voorzieningen aanwezig om moeder en kind te verzorgen.

Neonatologie is een subspecialisme van Kindergeneeskunde. Naast pasgeborenen die in OLVG of thuis zijn geboren, worden op de afdeling ook kinderen vanuit de academische ziekenhuizen opgenomen. OLVG is een post-IC/HC-centrum. Dit betekent dat er pasgeborenen worden opgenomen die van de intensive care in een academisch ziekenhuis zijn ontslagen, maar nog niet naar huis kunnen.

Contact tussen ouder en kind

Het contact tussen ouders en kind is erg belangrijk, zowel voor de ontwikkeling en groei van het kind als voor het opbouwen van een band met elkaar. De kamers in het Anna Paviljoen zijn zo ingericht dat een van de ouders altijd bij de baby op de kamer kan blijven slapen.

Neosuite in het Anna Paviljoen

Anders dan in de meeste andere ziekenhuizen hoeven te vroeg geboren of zieke baby's in het Anna Paviljoen niet naar een aparte couveuseafdeling, maar blijven op de kamer bij de moeder. Zodra moeder hersteld is krijgt het kind in een 'neosuite' de zorg die het nodig heeft. 

In het Anna Paviljoen kunnen moeder en kind dag en nacht bij elkaar zijn op een eenpersoonskamer als zorg nodig is voor één van beide of voor allebei. Het contact tussen ouder en kind is belangrijk. Zowel voor de ontwikkeling en groei van de baby als voor het opbouwen van een band met elkaar. Op de neosuite zijn alle voorzieningen voor uw couveusekind aanwezig. In de suite staat een bedbank waar een van de ouders gebruik van kan maken. Met een lakenset maakt u zelf de bedbank op. Overdag legt u de lakens in de la naast het bed. U kunt ook gebruikmaken van de badkamer vlakbij de zorgsuite.

Neem een kijkje in het Anna Paviljoen met deze video.

Verzorging van uw baby

U mag uw baby zoveel mogelijk zelf verzorgen. Een verpleegkundige helpt u daarbij. Deze heeft de deskundigheid om specifieke (neonatologische) zorg te verlenen. U kunt bijvoorbeeld uw baby verschonen, voeding geven, wassen of temperaturen. Wat u zelf kunt doen, is natuurlijk afhankelijk van de situatie van uw baby. U mag eigen kleding meenemen voor uw baby. Zorg ervoor dat alle kleding, ook nieuwe, op 60 graden gewassen is.

Roomservicemedewerker

De roomservicemedewerker van het Anna Paviljoen is uw gastheer- of gastvrouw. De roomservicemedewerker is degene die u ontvangt en de gang van zaken uitlegt. De roomservicemedewerker zorgt standaard voor uw ontbijt en voor het schoonhouden van uw suite. Bovendien helpt de roomservicemedewerker onze verpleegkundigen. Voor praktische zaken is de roomservicemedewerker dag en nacht voor u beschikbaar. U kunt de roomservicemedewerker oproepen via de serviceknop via ons MultiMediaSysteem Ollie.

Nazorg

Is uw kind gereed (of voldoende gezond / hersteld) om naar huis te gaan? Dan neemt de kinderarts-neonatoloog het nazorgtraject met u door en kunt u kiezen voor het gezamenlijke spreekuur van OLVG en het Ouder- en Kindcentrum (OKC). Door de intensieve samenwerking tussen OLVG en de OKC volgen we uw kind op de voet, en als dat nodig is, kunnen we de behandeling meteen aanpassen.