Kindergeneeskunde

Neonatologieu kunt hiervoor terecht bij Kindergeneeskunde

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, 2de verdieping

Route

Naar de verpleegafdeling

Oost, 2de verdieping

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

In verband met werkzaamheden zijn er vanaf 11 oktober omleidingen voor tram 1 en 3. Vanaf 8 november zijn er omleidingen voor tram 1, 7 en 19. Lees meer over de werkzaamheden en de omleidingen.

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de verpleegafdeling

Locatie Oost

Welkom in het Anna Paviljoen: het moeder- en kindcentrum van OLVG, locatie Oost.

In het Anna Paviljoen worden vooral zieke baby’s opgenomen die in OLVG of thuis zijn geboren. Daarnaast is OLVG een post-IC/HC-centrum. Dat betekent dat we ook de medische zorg kunnen bieden aan baby’s die op een neonatale intensive care hebben gelegen.

In het Anna Paviljoen verblijven de baby’s samen met hun ouders in een eenpersoonskamer, de zorgsuite of de neo-suite.

Wij werken volgens het Family Integrated Care concept, waarbij ouders intensief bij de zorg voor hun kind worden betrokken.

Onze zorgverlening in tijden van corona
In OLVG treffen we diverse maatregelen om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook de bezoektijden zijn aangepast. We beseffen dat dit besluit grote impact heeft op patiënten en familieleden en hopen op uw medewerking en begrip voor deze ingrijpende maatregelen. Bekijk de belangrijkste informatie over uw afspraak, opname of bezoek aan ons ziekenhuis: coronamaatregelen in OLVG

Neo-suite in het Anna Paviljoen

Anders dan in de meeste andere ziekenhuizen hoeven te vroeg geboren of zieke baby's in het Anna Paviljoen niet naar een aparte neonatologie-afdeling, maar verblijven zij de eerste week na de geboorte samen met moeder in een zorgsuite. De meeste baby’s kunnen na een paar dagen samen met hun moeder naar huis. Als het kind langer dan een week opgenomen blijft, vindt de verdere behandeling plaats in een neo-suite. In de neo-suite zijn alle medische voorzieningen aanwezig die nodig zijn voor uw kind.

De neo-suite biedt rust en privacy. Eén van de ouders kan blijven slapen op een bedbank. Er is een kleine koelkast voor uw persoonlijke gebruik aanwezig, evenals een kolfapparaat. U kunt gebruik maken van een douche en toilet in de buurt van de neo-suite van uw baby. De neo-suites zijn alleen toegankelijk met een pasje, dat u wordt verstrekt bij de opname van uw baby.

Verblijfskosten na bevalling

Als uw baby of u als moeder na de bevalling om medische redenen in het ziekenhuis moet blijven, kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Lees meer over verblijfkosten na de bevalling.

Ons zorgconcept: Family Integrated Care

Wij betrekken u zo veel mogelijk bij de zorg en behandeling van uw baby. Het "Family Integrated Care" concept is bedoeld zodat u en uw baby snel vertrouwd aan elkaar raken en goed voorbereid zijn bij ontslag naar huis. Uit wetenschappelijke onderzoek is gebleken dat Family Integrated Care de gezondheidsuitkomsten voor u en uw baby kan verbeteren.

Family Integrated Care in het Anna Paviljoen bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Verzorging van de baby zo veel mogelijk door de ouders
  2. Ouders aanwezig bij de artsenvisite
  3. Themabijeenkomsten voor ouders

Lees meer over Nazorg couveusekinderen en zieke pasgeborenen

Zelf een kijkje nemen in het Anna Paviljoen?

Wordt uw baby binnenkort overgeplaatst vanuit een ander ziekenhuis naar het Anna Paviljoen, dan leiden wij u graag persoonlijk rond. Daarbij informeren we u over ons Family Integrated Care concept en wat dit voor u en uw baby betekent. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken.