Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
In verband met werkzaamheden zijn er vanaf 11 oktober omleidingen voor tram 1 en 3. Vanaf 8 november zijn er omleidingen voor tram 1, 7 en 19. Lees meer over de werkzaamheden en de omleidingen. |
Met het openbaar vervoer
Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.
Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.
Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.
Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.
Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.
Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.
Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.
P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden.
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg.
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.
Patiënten kunnen worden opgenomen op de Medisch Psychiatrische Unit (MPU) op afdeling C6 als er naast een lichamelijke aandoening ook sprake is van ernstige psychische problematiek.
Een combinatie van psychische klachten en een lichamelijke aandoening komt vaak voor. Psychische klachten kunnen optreden bij een lichamelijke ziekte. Ook kan een lichamelijke ziekte de behandeling van psychiatrische aandoeningen beïnvloeden. De zorgverleners op de MPU zijn gespecialiseerd in deze combinatie.
Op de MPU is een gespecialiseerd verpleegkundig team, dat samen met verschillende artsen (bijvoorbeeld een internist en psychiater of een neuroloog en psychiater) de meest optimale zorg en behandeling biedt.
Het grootste verschil tussen een gewone verpleegafdeling en de MPU is dat de MPU een kleine verpleegafdeling is. Er zijn vier eenpersoonskamers en één tweepersoonskamer. De verpleegafdeling heeft een aparte toegangsdeur. Door de kleinschalige opzet kunnen we meer aandacht geven aan uw zorg. Het verblijf op de MPU is kortdurend. Dagelijks beoordelen we of u nog psychische zorg nodig heeft. Als intensieve psychische zorg niet meer nodig is, maar u lichamelijk nog niet voldoende bent hersteld, gaat u naar een andere verpleegafdeling in OLVG voor uw vervolgbehandeling.
De afdeling voldoet aan de MPU veldnormen.
Onze zorgverlening in tijden van corona |
Een dag op de MPU ziet er globaal als volgt uit:
8.00 uur | ontbijt en eventueel medicatie |
8.00 - 10.00 uur | zo nodig hulp bij de lichamelijke verzorging |
10.00 - 12.00 uur | dagelijkse visite met de somatisch arts, psychiater en verpleegkundige |
12.00 uur | lunch en eventueel medicatie |
13.00 - 18.00 uur | ’s middags is er vaak ruimte voor een familiegesprek en vinden zo nodig onderzoeken plaats |
18.00 uur | warme maaltijd en eventueel medicatie |
20.00 - 22.00 uur | zo nodig hulp bij het klaarmaken voor de nacht |