Pijncentrum

Chronische pijnbehandelingenu kunt hiervoor terecht bij Pijncentrum

Locatie

OLVG, locatie Oost Oosterpark 9
Oost, A4

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.15-15.30 uur

Route

Naar de dagbehandeling

Oost, A4

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost Oosterpark 9

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de dagbehandeling

Locatie Oost

Waar meldt u zich?
U meldt zich bij de balie van het Pijncentrum. Wij verzoeken u vriendelijk om 15 minuten voor aanvang van uw afspraak aanwezig te zijn.

Een opname 
Als u een behandeling moet ondergaan wordt u een aantal uur opgenomen.  U verblijft dan op een verpleegzaal.  Uw begeleider mag, als u dit wilt, aanwezig blijven.  Neem liever geen kinderen jonger dan 10 jaar mee op de verpleegafdeling.

Wat neemt u mee naar de afdeling?
Een geldig identiteitsbewijs. Als uw gegevens zijn gewijzigd, geef dit dan door bij de balie van de afdeling. 

Verpleegkundig opnamegesprek 
De verpleegkundige stelt een aantal vragen onder andere of u medicijnen gebruikt.  Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk dat wij weten of u bloedverdunners gebruikt. Indien er iets is veranderd in uw medicatiegebruik of uw medische toestand, geef dit dan altijd door aan de behandelend arts of de verpleegkundige. Heeft u zelf vragen? Dan kunt u deze altijd stellen.

De behandeling 
U hoeft zich niet uit te kleden maar wij adviseren om makkelijke kleding te dragen. Wegens het gebruiken van gekleurde desinfectievloeistof, adviseren wij u geen witte kleding te dragen. Omdat wij bij een behandeling röntgenapparatuur gebruiken, mag u geen sieraden dragen in het te behandelen gebied.

U ligt met uw rug of buik op de behandeltafel waarna wij de juiste plaats van de behandeling bepalen via een röntgenapparaat. Soms gebruiken we hiervoor een echoapparaat en/of zenuwstimulator. De plaats waar we gaan behandelen, markeren we met een viltstift.
Daarna ontsmetten we de omgeving met een koude roze vloeistof. In de nek of het aangezicht gebruiken we een kleurloze vloeistof. De pijnspecialist brengt de naald in op de juiste plaats. U voelt dit wel maar het is meestal niet erg pijnlijk.

Terug naar de verpleegzaal
Na de behandeling brengen wij u in een rolstoel terug naar de verpleegafdeling. De verpleegkundige controleert of u goed herstelt en bereidt u voor op uw vertrek naar huis.

Naar huis 
De pijnspecialist beoordeelt wanneer u naar huis kunt. Wij adviseren u dringend om u te laten begeleiden door een volwassene omdat na de behandeling, lichaamscontrole en coördinatie tijdelijk minder kunnen zijn. Hierdoor kunt u soms bijvoorbeeld moeilijk lopen of duizelig zijn. Wij raden u af om met het openbaar vervoer te reizen. U mag dezelfde dag niet actief deelnemen aan het verkeer. 

Controle afspraak 
Een aantal weken na de behandeling is er een (telefonische) controle afspraak.