Verloskunde

Anna Paviljoenu kunt hiervoor terecht bij Verloskunde

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, 2e verdieping

Route

Naar de verpleegafdeling

Oost, 2e verdieping

Vanaf maandag 22 november 2021 kunt u tussen 21.00 uur en 06.00 uur gebruikmaken van de ingang van de Spoedeisende Hulp. Buiten deze tijden kunt u via de hoofdingang naar binnen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de verpleegafdeling

Locatie Oost

Welkom in het Anna Paviljoen: het moeder- en kindcentrum van OLVG, locatie Oost. In ons ziekenhuis bent u patiënt, maar vooral ook onze gast. Wij doen er alles aan om uw verblijf in het Anna Paviljoen zo prettig mogelijk te maken.

In het Anna Paviljoen verblijft u voor, tijdens en na uw bevalling in een eigen zorgsuite. Elke zorgsuite beschikt over alle medische faciliteiten die nodig zijn voor uw bevalling en de verzorging daarna. U heeft een eigen badkamer. Uw partner kan op een bedbank blijven slapen. Als een keizersnede noodzakelijk is, gaat u naar de operatiekamer om daarna, samen met uw kind, weer in een zorgsuite te herstellen.

Na de bevalling blijft u samen met uw baby, ook als een van beiden extra medische zorg nodig heeft. U bent in goede handen bij onze artsen, verloskundigen, verpleegkundigen en roomservicemedewerkers.

In het Anna Paviljoen verblijven baby's die extra medische zorg nodig hebben bij hun moeder in een eenpersoonskamer. In onze neosuites zijn alle medische voorzieningen aanwezig om moeder en kind te verzorgen.

Onze zorgverlening in tijden van corona
In OLVG treffen we diverse maatregelen om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook de bezoektijden zijn aangepast. We beseffen dat dit besluit grote impact heeft op patiënten en familieleden en hopen op uw medewerking en begrip voor deze ingrijpende maatregelen. Bekijk de belangrijkste informatie over uw afspraak, opname of bezoek aan ons ziekenhuis: coronamaatregelen in OLVG

Shortcare voor spoedeisende verloskunde

Binnen het Anna Paviljoen bevindt zich ook de Shortcare voor spoedeisende verloskundige of gynaecologische klachten. Hier kunnen wij 24 uur per dag de problemen tijdens de zwangerschap en in het kraambed beoordelen en zo nodig behandelen. Een team van artsen, medisch verloskundigen en verpleegkundigen staat hier dag en nacht voor u klaar.

Te vroeg geboren of zieke pasgeborenen (Neonatologie)

Neonatologie is een subspecialisme van Kindergeneeskunde. Naast pasgeborenen die in OLVG of thuis zijn geboren, worden op de afdeling ook kinderen vanuit de academische ziekenhuizen opgenomen. OLVG is namelijk een post-IC/HC-centrum. Dit betekent dat er pasgeborenen worden opgenomen die van de intensive care in een academisch ziekenhuis zijn ontslagen, maar nog niet naar huis kunnen.

Verblijfskosten na bevalling

Als uw baby of u als moeder na de bevalling om medische redenen in het ziekenhuis moet blijven, kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Lees meer over verblijfkosten na de bevalling.

Een kijkje in het Anna Paviljoen

Welkom in het Anna paviljoen van OLVG

Zelf een kijkje nemen?

Elke dinsdag en donderdag kunt u ook zelf – uitsluitend op afspraak - een kijkje nemen in het Anna Paviljoen. Samen met enkele andere geïnteresseerden krijgt u binnen een half uur een indruk van de zorgsuite en wordt u geïnformeerd over de gang van zaken en de aanwezige faciliteiten, zoals het verlosbad.

Vanwege de grote belangstelling is er momenteel een wachtlijst voor de rondleiding. Uw aanmelding is dan ook helaas geen garantie dat u voor uw bevalling een kijkje kunt komen nemen. 

De rondleidingen zijn in verband met het coronavirus voorlopig geannuleerd. Houd de website in de gaten voor updates. 

Zwangerschap en coronavirus

Bekijk de veelgestelde vragen van zwangere vrouwen over het coronavirus.