Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

18 november 2019

Uroloog Liselotte Boevé -------- BIOPT VAN DE PROSTAAT VIA DE HUID IS VEILIGER EN MINDER BELASTEND ---

‘Elk jaar krijgen meer dan 12.000 mannen de diagnose prostaatkanker. Nog veel meer mannen laten in het ziekenhuis via een biopsie (afname van een klein stukje weefsel met een naald) onderzoeken óf ze prostaatkanker hebben. Een onderzoek dat spannend is en waar zij vaak erg tegenop zien. In OLVG willen we dat patiënten hier zo weinig mogelijk last van hebben. Daarom bieden wij een methode die veiliger en minder belastend is: het perineaal biopt.

Lees verder
  • 16 november 2017

    over vroeggeboren baby’s *de ouders bevinden zich in een emotionele achtbaan*

    Wist u dat er in Nederland dagelijks 47 baby’s te vroeg worden geboren? En dat er van die prematuren per dag 3 overlijden? Daarnaast is er een forse kans op een blijvende handicap. Daarom vindt Jennie van Tilburg, teamleider Neonatologie van locatie West, het goed dat OLVG op 17 november aandacht besteedt aan Wereld Prematuren Dag.

    Lees verder
  • 18 oktober 2017

    De overgang 7 misvattingen ontkracht door gynaecoloog Dorenda van Dijken

    De overgang: de helft van de wereldbevolking krijgt ermee te maken. Van alle vrouwen tussen de 40 en 60 jaar heeft 80 procent klachten. Op OLVG, locatie West werken we al jaren met een menopauzeteam van ervaren specialisten. Tijdens het spreekuur horen we dagelijks welke misvattingen er nog steeds zijn rond de overgang. Tijd om die eens op een rijtje te zetten.

    Lees verder
  • 18 oktober 2017

    Boksen tegen borstkanker ik wil deze vrouwen in hun kracht zetten

    ‘Drie jaar geleden heb ik voor mezelf een knop omgezet en ben ik begonnen met sporten. Dit heeft mijn leven een nieuwe wending gegeven. Ik veranderde van een niet fitte, vermoeide vrouw in iemand die weer energiek én gelukkiger in het leven staat. Die ervaring, dat gevoel gun ik anderen ook. Dit bracht me op het idee om tijdens de landelijke Borstkankermaand iets sportiefs en krachtigs te organiseren voor vrouwelijke (ex)patiënten.’

    Lees verder
  • 11 oktober 2017

    Van discotheek naar chemotherapie Mercedes heeft borstkanker

    In het weekend danst ze in clubs en discotheken. Vrijdag krijgt ze haar vijfde chemotherapie in OLVG. ‘Soms moet ik heel erg lachen in mijzelf.  Sta ik mooi opgemaakt te dansen met een pruik op. Al die mensen die naar me kijken moesten eens weten…’, aldus de 33-jarige van oorsprong Perzische Mercedes Khani.

    Lees verder
  • 09 oktober 2017

    over diastolisch hartfalen *na de juiste diagnose leefde mijn vader weer op*

    De conditie van de heer Turan ging achteruit, ondanks veelvuldige behandelingen voor zijn hartklachten. Op gegeven moment werd hij zelfs opgegeven. Tot cardioloog Van Heerebeek diastolisch hartfalen vaststelde; een relatief onbekende aandoening.

    Lees verder
  • 29 september 2017

    hartpoli speciaal voor vrouwen omdat hartproblemen bij vrouwen vaak niet begrepen worden

    Ruim vijf jaar geleden opende OLVG als één van de eersten in Amsterdam een hartpoli speciaal voor vrouwen. Cardioloog Jutta Schroeder-Tanka ziet tijdens dit spreekuur voor hartklachten vrouwen uit het hele land. Vandaag, op Dress Red Day, blikt Jutta terug én kijkt ze vooruit.

    Lees verder
  • 09 september 2017

    de rookstoppolikliniek *als je het echt wilt, lukt het*

    Roken is slecht voor de gezondheid. Dat weet iedereen. Toch lukt het niet iedereen te stoppen met roken. Gelukkig helpt de rookstoppolikliniek van OLVG.

    Lees verder
  • 06 september 2017

    Dicky leerde lezen toen hij 30 was ik heb mijn lijf en leven weer in de hand

    Laaggeletterden kampen vaak met overgewicht en gezondheidsproblemen. Uit schaamte durven ze hun taalprobleem meestal niet met zorgverleners te delen, met alle gevolgen van dien. En daar moet verandering in komen, vindt ervaringsdeskundige Dicky Gingnagel (48).

    Lees verder
  • 04 september 2017

    Het Taalpunt voor betere gezondheidsvaardigheden lezen en schrijven is ze altijd lastig blijven vinden

    Wist u dat 1 op de 6 inwoners van Nederland laaggeletterd is? Het is dus niet vanzelfsprekend dat iedereen alle medische informatie goed begrijpt. Er kunnen gemakkelijk misverstanden ontstaan, vooral als het gaat over ziekte en gezondheid . Als taalvrijwilliger bij het Taalpunt in OLVG maak ik dit regelmatig mee.

    Lees verder

Pagina's