Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

18 november 2019

Uroloog Liselotte Boevé -------- BIOPT VAN DE PROSTAAT VIA DE HUID IS VEILIGER EN MINDER BELASTEND ---

‘Elk jaar krijgen meer dan 12.000 mannen de diagnose prostaatkanker. Nog veel meer mannen laten in het ziekenhuis via een biopsie (afname van een klein stukje weefsel met een naald) onderzoeken óf ze prostaatkanker hebben. Een onderzoek dat spannend is en waar zij vaak erg tegenop zien. In OLVG willen we dat patiënten hier zo weinig mogelijk last van hebben. Daarom bieden wij een methode die veiliger en minder belastend is: het perineaal biopt.

Lees verder
  • 15 maart 2018

    casemanager Ilja Honing persoonlijk contact is ontzettend belangrijk bij zo’n impactvolle ziekte

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een gespecialiseerd verpleegkundige: de casemanager. Ilja Honing is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker. 

    Lees verder
  • 15 maart 2018

    casemanager Ellen van den Boogaard ik kan dat stapje extra zetten voor mijn patiënten

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een gespecialiseerd verpleegkundige: de casemanager. Ellen van den Boogaard is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.

    Lees verder
  • 15 maart 2018

    casemanager Mariëtte van Nes ik kan als een persoonlijke gids de weg wijzen

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een gespecialiseerd verpleegkundige: de casemanager. Mariëtte van Nes is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.

    Lees verder
  • 12 maart 2018

    casemanager Madelon Mok mijn ‘dubbelrol’ biedt voordelen

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een gespecialiseerd verpleegkundige: de casemanager. Madelon Mok  is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.  

    Lees verder
  • 01 maart 2018

    MDL-arts Caroline Wientjes minder ingrijpende behandeling bij vroege diagnose darmkanker

    Darmkanker is een van de meest voorkomende soorten kanker in Nederland. Jaarlijks krijgen bijna 14.000 mensen te horen dat ze de ziekte hebben. Sinds 2014 kan iedereen boven de 55 eens per twee jaar meedoen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Met dit onderzoek kan de ziekte in een vroeg stadium – als iemand nog geen klachten heeft – worden opgespoord. Enorm belangrijk. Want hoe vroeger je darmkanker  opspoort, hoe groter de kans op genezing.

    Lees verder
  • 08 februari 2018

    digitale coach voor COPD *mijn leven is een stuk rustiger geworden*

    Mevrouw Bot voelt zich prettiger sinds ze een digitale coach gebruikt om haar longklachten te bewaken. ‘Het is beter voor mijn longen én voor mijn gemoedsrust.’

    Lees verder
  • 08 februari 2018

    chemobehandeling darmkanker kan vaak gehalveerd dit was een enorme opluchting

    Een nieuw inzicht: bij sommige gevallen van dikkedarmkanker blijkt een chemokuur van vier behandelingen bijna net zo effectief als van acht behandelingen. Goed nieuws, dat mensen als Hokon helpt nog sneller te genezen.

    Lees verder
  • 03 februari 2018

    over psychologische zorg bij kanker kanker raakt een heel gezin

    Je hebt een gezin met jonge kinderen en een rijk, gevuld leven. En dan krijg je nieuws dat de grond onder je voeten vandaan trekt. Je hebt kanker en wordt niet meer beter. Een horrorscenario dat je niemand toewenst, maar voor sommige van mijn patiënten realiteit is. 

    Lees verder
  • 23 november 2017

    10 jaar hiv-sneltestweek in OLVG het draait om méér dan prikken en een preventiepraatje

    Verpleegkundig consulent Klaas Hoeksema is vanaf het eerste uur betrokken bij de gratis én anonieme hiv-test. OLVG organiseert de sneltestweek al 10 jaar in de week rondom Wereld Aids Dag.

    Lees verder

Pagina's