home

Wereld Menopauzedag - informatiemarkt

Opvliegers, stemmingswisselingen, slaapproblemen en zelfs hartritmestoornissen: klachten waar veel vrouwen mee te maken krijgen tijdens de overgang. Op 18 oktober is het ‘Wereld Menopauzedag’ en OLVG gynaecoloog Dorenda van Dijken heeft een dag vol activiteiten opgezet voor Amsterdammers. Iedereen is welkom in OLVG, locatie West!

‘Of je nu klachten hebt of niet, de overgang heeft impact op je gezondheid. Praten over de overgang en zorgen dat je de juiste informatie krijgt over deze belangrijke levensfase is dan ook ontzettend belangrijk. Het kan klachten verminderen en soms ook voorkomen’, aldus gynaecoloog Dorenda van Dijken.

Informatiemiddag

Dorenda van Dijken bracht verschillende specialisten bij elkaar voor een middag vol informatie in de hal van OLVG, locatie West. De dag wordt feestelijk geopend door Caroline Tensen. Zij schreef een boek over haar eigen ervaringen tijdens de overgang.

Alle overgangsexpert bij elkaar

Tijdens de informatiemarkt staan specialisten van OLVG klaar voor bezoekers. Onder andere een ziekenhuispsychiater, internist en gynaecologen delen hun kennis en tips.  Maar ook huisartsen uit Amsterdam zijn aanwezig want in veel gevallen kunnen vrouwen daar terecht.

Omdat Wereld Menopauzedag dit jaar in het teken staat van het vrouwenhart, is cardioloog Janneke Wittekoek in OLVG  om uit te leggen wat de impact van de overgang is op het hart en wat je kunt doen bij klachten.

Ook overgangsconsulenten van het VVOC, het H3 netwerk, de apotheek van OLVG (met uitleg over hormoontherapie, anticonceptie en spiralen) en Cycle Care zijn op 18 oktober in OLVG.

Bezoekers kunnen verschillende testjes (bijvoorbeeld een geheugentest) afnemen en er is een boekenkraam.

Kortom: een middag waarin je alle informatie over de overgang kunt vinden. Iedereen die geïnteresseerd is, heten we van harte welkom in OLVG, locatie West!