Coschappen in OLVG

Binnen OLVG bieden we coschappen aan in het kader van de Basisopleiding Geneeskunde (masterfase). 

De planning van alle coschappen, semi-arts stages en keuze-coschappen binnen OLVG Oost en OLVG West loopt via de onderwijscoördinatie van het Leerhuis.

Voor de reguliere coschappen hebben wij directe afspraken gemaakt met betreffende universiteiten, waarbij zij de plaatsing verzorgen.

Voor de semi-arts stages en keuze-coschappen hebben wij afspraken gemaakt met de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA). Deze plekken worden echter niet door de universiteit ingedeeld, maar door de onderwijscoördinatie van het Leerhuis OLVG. 

Bij een aantal vakgroepen is er eventueel ook ruimte voor coassistenten die aan universiteiten van buiten onze OOR (Onderwijs- en Opleidingsregio) studeren. 

Semi-arts stages

Als coassistent vind je het aanbod van semi-arts stages binnen OLVG op Canvas van de VU en op Canvas van de UvA. Daar vind je ook de beschikbare startdata en een korte omschrijving van de inhoud van de betreffende SAS. Het aanbod SAS-plekken kan afhankelijk zijn van afspraken met de universiteiten.

Semi-arts plekken worden door ons vanaf een half jaar (26 weken) voor de startdatum vergeven, waarbij er bij meerdere aanmeldingen blind geloot wordt, dus wij vragen niet naar CV, motivatie of aanbevelingen.

Aanmeldprocedure semi-arts stages

1. Check de regels van je universiteit
Kijk hiervoor op Canvas van de VU of Canvas van de UvA.
2. Check je officiële startdatum en hoever je hier eventueel van mag afwijken
Pas dan kun je gericht kijken naar de beschikbaarheid.
3. Bepaal naar welk specialisme je interesse uitgaat
Kijk op Canvas of er bij deze vakgroep een plek start rond jouw startdatum.
4. Meld je aan voor (de loting van) een plek
Stuur een e-mail naar coschap@olvg.nl waarin je je aanmeldt voor een plek.
Vermeld daarin je officiële startdatum, je studentnummer, aan welke universiteit je studeert en het specialisme waar je interesse naar uitgaat.

Hoe gaat het verder?

Zodra we je aanmelding ontvangen hebben, dan noteren we je naam als optie bij de betreffende semi-arts plek. Je ontvangt hier van ons een bevestiging van. 
Vanaf 26 weken voor de startdatum worden de plekken door ons vergeven. 
Je ontvangt vanzelf bericht van ons over de uitslag van de (eventuele) loting. 

Keuze-coschappen

Als coassistent vind je het aanbod van keuze-coschappen binnen OLVG op Canvas van de VU en op Canvas van de UvA. Daar vind je ook de standaardduur van het betreffende keuze-coschap. Bij de keuze-coschappen hanteren we veelal geen vaste startdata en het aanbod kan afhankelijk zijn van het aantal ingevulde semi-arts plekken. 

Keuze-co plekken worden door ons vanaf ongeveer 9 maanden voor de startdatum vergeven. Je kunt bij ons per e-mail informeren naar de actuele beschikbaarheid. Wanneer er een plek beschikbaar is, dan zullen wij je vragen om ons je CV en een motivatie voor het keuze-coschap toe te sturen. 

Wetenschappelijke stages

Ook bieden wij stageplaatsen aan voor wetenschappelijk onderzoek. Deze vallen echter niet onder de coschappen. 
Meer informatie hierover vind je op https://www.olvg.nl/wetenschappelijke-stage.

Student van buiten onze OOR?

Studeer je niet aan de VU of de UvA en heb je interesse in een semi-arts stage of een keuze-coschap binnen OLVG? Stuur dan een e-mail naar coschap@olvg.nl. Vermeld daarin je startdatum, de gewenste stageduur en het specialisme waar je interesse naar uitgaat. Wij streven ernaar binnen een week op je bericht te reageren.

Contact

Locatie Oost en locatie West
E-mail: coschap@olvg.nl