home

Huisartsenportaal OLVG

Om de samenwerking tussen de eerste-, tweede- en derde-lijnszorg te optimaliseren heeft OLVG het (EpicCare Link) Huisartsenportaal ontwikkeld. Via dit portaal heeft u als huisarts inzage in het ziekenhuisinformatiesysteem van alle locaties van OLVG.

Voordelen van het Huisartsenportaal OLVG

  • Gegevens inzien van uw patiënten die in OLVG worden behandeld. U kunt bijvoorbeeld uitslagen opvragen van het laboratorium, radiologie en medische microbiologie, en brieven en verslagen raadplegen.
  • Informatie krijgen over opname, ontslag of overplaatsingen van uw patiënten die in OLVG zijn opgenomen.
  • Uitslagen zijn sneller beschikbaar in het Huisartsenportaal OLVG. Als de labaanvraag 's morgens wordt ingediend, kunt u de uitslag ’s middags al raadplegen.
  • Gebruik en aansluiting op het Huisartsenportaal OLVG is kosteloos.

Toestemming van uw patiënt

Toestemming van uw patiënt is vereist.

Om inzage te krijgen in de gegevens van uw patiënt in het Huisartsenportaal OLVG is toestemming van uw patiënt wettelijk verplicht. U ontvangt na uw aanmelding informatiemateriaal waarmee u uw patiënt kunt informeren over uw inzage in ons Huisartsenportaal en de wijze waarop deze toestemming vastgelegd kan worden.

Meer informatie over het delen van medische gegevens en het geven van toestemming.

UZI-pas noodzakelijk

U heeft een geldige UZI-pas en kaartlezer nodig om te kunnen inloggen op het Huisartsenportaal OLVG. Hierdoor is het systeem optimaal beveiligd. Kosten van onderhoud en ontwikkeling van het Huisartsenportaal OLVG zijn voor rekening van OLVG. Kosten voor de UZI-pas en UZI-pas lezer zijn voor eigen rekening. U kunt een UZI-lezer aanschaffen in een speciaalzaak en een UZI-pas aanvragen op www.uziregister.nl/uzipas/uzipasaanvragen

Aanmelden

Wilt u aangesloten worden op het Huisartsenportaal OLVG? Stuur dan onderstaand formulier naar ons toe. Nadat wij het formulier hebben verwerkt, ontvangt u een brief en een handleiding van het portaal.

Aanmeldingsformulier EpicCare Link

Terms and Conditions huisartsenportaal

Meer informatie
Voor aanvullende informatie of een demonstratie kunt u contact opnemen met de EPD Helpdesk van OLVG.
Telefoonnummer 020 599 4500
E-mail: EPDhelpdesk@olvg.nl
Op werdagen bereikbaar van 07.30 - 17.00 uur.