Verwijzen naar MKA-chirurgie OLVG

ZorgDomein is voor OLVG en voor alle huisartsen al vele jaren hét systeem om veilig en volledig te verwijzen. Voor tandartsen blijkt dit nog niet vanzelfsprekend.

Voor tandartsen is het vanaf vorig jaar al mogelijk om te verwijzen via ZorgDomein. Hiervoor moet u zich als zorgverlener eenmalig aanmelden via ZorgDomein.

Verwijzen

Bij voorkeur ontvangen wij uw verwijzing via ZorgDomein. Daarbij kunt u ook bijlages uploaden. Uw verwijzing komt direct digitaal binnen in het ziekenhuisinformatiesysteem, waarna we vanuit OLVG contact opnemen met de patiënt. In ZorgDomein vindt u de verwijsmogelijkheid onder MKA  OLVG, locatie Oost of OLVG, locatie West.

Patiëntvriendelijk

Sinds 2020 is het absoluut noodzakelijk een verwijsbrief in ons systeem te hebben alvorens er een afspraak gemaakt kan worden, benadrukt Mond- en Kaakchirurg in OLVG Nynke Skorpil. Deze werkwijze is bovendien een stuk patiëntvriendelijker. “De verwijsbrief staat direct in ons systeem en patiënten kunnen meteen een afspraak maken. Ze hoeven niet moeilijk te doen met verwijzingen inscannen en mailen om vervolgens weer terug te bellen.”

Ook voor u als verwijzer kent ZorgDomein voordelen: u ziet bijvoorbeeld direct de wachttijd in ZorgDomein vermeld staan. En in OLVG zijn we eveneens blij met uw verwijzing via ZorgDomein. Skorpil: “Voor ons betekent het minder drukte aan de telefoon en minder uitloop aan de balie bij het aanmelden van patiënten. Daarnaast staan direct de juiste gegevens van u in ons systeem waardoor de administratieve afhandeling na het bezoek van de patiënt sneller en beter gaat.”

Vragen?

Heeft u vragen over ZorgDomein? Daarvoor kunt u terecht bij de helpdesk van ZorgDomein, bereikbaar via telefoonnummer: 020-4715282.