home

Teleconsultatie OLVG weer gestegen in 2021

Het aantal teleconsultaties is ook in 2021 flink gestegen. Veel huisartsen zien de teleconsultaties als regulier onderdeel van de samenwerking met de specialist. Daar zijn we heel blij mee. De coronacrisis heeft hier natuurlijk als katalysator gewerkt. Omdat het gebruik van teleconsultatie te stimuleren, gaan we onderzoeken hoe we het toegankelijker kunnen maken voor alle verwijzers.

Gebruik teleconsultatie

  • Vooral de beschouwende vakken zoals Interne Geneeskunde, Neurologie, en de Maag-Darm-Leverziekten genereren veel vragen. De snijdende vakken doen dat iets minder. 
  • 143 specialisten uit OLVG zijn betrokken bij het beantwoorden van de teleconsulten. 
  • Ook de andere ziekenhuizen van Amsterdam bieden nu teleconsultatie aan. Dit loopt dan via het Huisarts+punt. Daar zijn nog niet alle specialismen aangesloten, maar men is dit aan het uitbreiden.
  • Er is nog veel verschil tussen veel-gebruikers en af-en-toe-gebruikers van teleconsultatie. We gaan de oorzaak hiervan onderzoeken. Daarvoor gaan we een aantal huisartsen interviewen. Wij houden u natuurlijk van de resultaten op de hoogte.

Heeft u ook ideeën over teleconsultatie? Laat het ons gerust weten via m.poel@olvg.nl.

Nieuwe deelnemer: bariatrie 

Bij twijfels over de verwijsciteria voor de behandeling van morbide obesitas kunt u voortaan via teleconsultatie met onze bariatrisch chirurgen overleggen. 

Lees hier meer over de actuele criteria voor bariatrische chirurgie.