home

Opstarten planbare zorg

Vanaf begin mei startte de planbare zorg weer langzaam op binnen OLVG en het ziekenhuis is nu ingericht op de 1,5-metersamenleving. Alle patiënten worden bij de ingang gescreend op klachten en zo nodig voorzien van een mond-neusmasker.

In principe kunnen alle patiënten weer terecht in OLVG. Maar dat wordt belemmerd door verschillende factoren:

  • Er zijn patiënten die al in behandeling waren en waarvan de afspraken en ingrepen of onderzoeken zijn opgeschort. 
  • De capaciteit om patiënten fysiek te zien is sterk verkleind (70% minder)
  • Er is ook nog steeds capaciteit van OLVG nodig voor COVID-19-zorg 

Wat betekent dit voor u als verwijzer

Alle verwijzingen die bij OLVG binnen komen, worden getrieerd. Vervolgens bepaalt de specialist of een patiënt fysiek gezien moet worden, of op afstand (telefoon, video), én op welke termijn.

Het is dus fijn als u de patiënt informeert dat het even kan duren voordat er een afspraak plaatsvindt en dat we dit doen op basis van medische urgentie.

De wachttijden in ZorgDomein zijn weer bijgewerkt. 

Maak gebruik van de teleconsultatie

Voor bijna alle specialismen kunt gebruik maken van teleconsultatie. Dit gebeurt nog niet zo vaak als zou kunnen. Schroom niet, het teleconsult wordt altijd binnen een paar dagen beantwoord.

Bereikbaarheid

In deze tijden, waarin de toegang tot OLVG enigszins beperkt is, is laagdrempelig overleg belangrijk. Bel met de betreffende specialismen wanneer u direct overleg nodig heeft. Krijgt u moeilijk of geen contact, laat het weten aan Marieke Poel.