home

OLVG start met pilot nieuwe patiëntvoeding

Begin december is gestart met een pilot voor een nieuw voedingsconcept in OLVG locatie Oost. Patiënten op A6, B6 en C6 krijgen 6 kleine maaltijden op een dag, in plaats van 3 grote. Maaltijden die vers, gezond en duurzaam zijn, met als doel het herstel te bevorderen. Medio januari start de pilot ook op locatie West (A4 en B4).

Bijdrage aan herstel

Met de nieuwe patiëntvoeding willen we bijdragen aan het herstelproces van de patiënt. De nieuwe manier van het aanbieden van eten en drinken zorgt ervoor dat onze patiënten meer én gezonder eten. De gerechten bevatten veel essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten en energie, die we goed over de dag verspreiden. Ook gaan we patiënten actiever stimuleren om buiten het bed te eten zodat ze waar mogelijk meer bewegen. Kort na de opstart van de pilot zal ook het bezoek, tegen betaling, gezellig met de patiënt mee kunnen eten.

Proeverij

Vooruitlopend op deze pilot is een proeverij georganiseerd met het OLVG patiëntpanel. Alle gerechten zijn uitgebreid beoordeeld en daarmee is een bijdrage geleverd aan de uiteindelijke selectie van de leverancier waar we mee werken.

Planning

De komende maanden rollen we de pilot verder uit, meten we patiënttevredenheid en sturen we bij waar nodig. We verwachten dat in juli 2020 alle patiënten van OLVG het nieuwe patiëntmenu krijgen.