Nu ook specialistisch adviesconsult neurologie op huisartspluspunt

Neurologen in OLVG zijn recent met huisartsen in overleg gegaan om te kijken welke mogelijkheden er zijn voor neurologie in de anderhalvelijnszorg. Uit dit overleg kwam naar voren dat er behoefte was aan een eenmalig telefonisch consult met de neuroloog. Dit is in korte tijd gerealiseerd op het huisartspluspunt op de Spuistraat: vanaf nu kan uw patiënt hier terecht voor een specialistisch adviesconsult.

Voor wie?

Dit adviesconsult is geschikt voor patiënten bij wie u als huisarts geen ernstige pathologie vermoedt en die eenmalig beoordeeld dienen te worden door een neuroloog. Daarnaast moet de patiënt in staat zijn om dit consult telefonisch te doen. Een goed voorbeeld van mogelijke klachten waarbij u gebruik kunt maken van dit type anderhalvelijnszorg zijn rug- of hoofdpijnklachten.

Huisartspluspunt

Het huisartspluspunt is bedoeld voor patiënten met een gezondheidsklacht die u als huisarts mogelijk niet helemaal vertrouwt, moeilijk te beoordelen vindt of waarover u een bevestiging wil. Een dergelijke klacht kan te specialistisch zijn voor de huisarts, maar het is (nog) niet nodig om de patiënt naar het ziekenhuis te verwijzen. Ga voor meer informatie naar www.huisartspluspunt.nl.