Nieuw: Hartcentrum OLVG Spuistraat

Op de derde verdieping van locatie Spuistraat is een nieuwe polikliniek gevestigd. Mensen met verdenking op hartproblemen kunnen hier terecht voor sneldiagnostiek. Deze poli vervangt de Fast Track poliklinieken van locaties Oost en West.

Korte lijnen

Op locatie Spuistraat zitten de spreekkamers van de cardiologen en de onderzoekskamers bij elkaar. Er is een gemeenschappelijke wachtkamer. Dat betekent ook dat de patiënt op 1 afdeling kan blijven, er korte lijntjes zijn tussen de hartfunctielaboranten en snel onderling schakelen mogelijk is.

Huiselijke sfeer

Aan de inrichting is ook gedacht. We weten dat patiënten het ‘ziekenhuisgevoel’ niet altijd prettig vinden. Daarom is gekozen voor een warme, huiselijke sfeer. Patiënten kunnen in de ontvangstruimte ontspannen in comfortabele fauteuils of aan een gezellige leestafel.

Afstemming met verwijzers

Voor elke patiënt hetzelfde onderzoeksplan is misschien wel makkelijk, maar zeker niet altijd in het belang van de patiënt. Wat weten we al van de patiënt? Welke informatie hebben we al van de verwijzer gekregen? Een optimale samenwerking met de eerste lijn zorgt ervoor dat de patiënt zo snel mogelijk geholpen kan worden, en dat we bewust omgaan met het zorgbudget.

Medio mei maakten de eerste patiënten al kennis met het nieuwe Hartcentrum Spuistraat. De officiële opening vindt plaats in juni.

Betrokken afdelingen

Hartcentrum