home

NeoZorg app en GroeiGids voor vroeggeborenen

Voor ouders met een te vroeg, te licht of ziek geboren kindje zijn sinds afgelopen maand een speciale app en GroeiGids verkrijgbaar, die hen ondersteunen en op de hoogte houden over de opname van hun kind op de afdeling Neonatologie.

NeoZorg app

Via de NeoZorg app krijgen ouders de mogelijkheid om berichten te ontvangen van het zorgpersoneel en de voortgang van hun kind vast te leggen. De NeoZorg app omvat onder meer een dagboek voor ouders, een vaardigheidschecklist en verschillende artikelen over ziektebeelden en behandelingen die voorkomen bij te vroeg en zieke pasgeborenen.

De app is gelanceerd op Wereld Prematurendag, 17 november, en wordt momenteel gebruikt door OLVG, het Spaarne Gasthuis en St. Antonius. Vanaf januari 2022 zullen tien andere Nederlandse ziekenhuizen trapsgewijs de app gaan gebruiken.

Speciale GroeiGids

Los van de NeoZorg app, ontwikkelde GGD Amsterdam-JGZ in samenwerking met OLVG, de GroeiGids ‘Te vroeg, te licht of ziek geboren.’ In deze speciale GroeiGids staat onder andere informatie over een ziekenhuisopname en de impact die zo’n moeilijke start kan hebben op de ouders. Daarnaast staat in de gids ook praktische informatie over behandelingen, voeding, aanvullende vaccinaties en op reis gaan met je kind.
De GroeiGids ‘Te vroeg, te licht of ziek geboren’ is sinds deze maand landelijk verkrijgbaar en te bestellen via www.groeigids.nl