Meer grip op migraine via nieuwe website voor migrainepatiënten

Op de nieuwe website Mindermigraine.nl kunnen migrainepatiënten erachter komen welke triggers migraine veroorzaken. Via deze e-health-tool krijgen patiënten een advies over wat zij zelf kunnen doen om deze triggers te vermijden. Ook worden persoonlijke voorkeuren gevraagd en advies gegeven welke behandeling het beste past op basis daarvan. De website is ook een goede voorbereiding op het consult met de huisarts. De website is gelanceerd door Huisartsenpraktijk UvA, en is samenwerking met OLVG ontwikkeld.

Waarom is MinderMigraine.nl ontwikkeld?

De aanleiding voor de website is dat Huisartsenpraktijk UvA ontdekte dat migrainepatiënten vaak niet op de hoogte zijn van de best mogelijke behandelmethode. Daardoor krijgen patiënten niet de meest optimale behandelmethode en hebben ze onnodig last van migraines. Want de best passende behandel- en- preventiemethode zorgt voor het minste aantal migraines. De website is ontwikkeld in samenwerking met migrainepatiënten, huisartsen van huisartsenpraktijk UvA, een psycholoog, een neuroloog en een masterstudente van de opleiding Management, Policy, Analysis in Health & Life Sciences aan de Vu.

Wat vinden migrainepatiënten van deze website?

‘Als deze website eerder had bestaan, had het mij een hoop migraines gescheeld’ een uitspraak van een migrainepatiënt die de nieuw ontwikkelde website MinderMigraine.nl evalueerde. De patiënten die betrokken zijn bij het onderzoek, zijn allemaal positief verrast over de hoeveelheid informatie op de website. Zelfs patiënten die al langer dan 20 jaar migraine hebben, komen achter nieuwe mogelijke triggers. Bovendien vinden patiënten het fijn om alle laatste wetenschappelijke informatie op één plek te hebben. Een andere uitkomst uit de interviews is, dat patiënten het fijn vinden dat op de website adviezen staan die je zelf kunt toepassen in het dagelijks leven om migraine te voorkomen.

Wanneer kan je deze website raadplegen?

Als je op eerste consult komt voor migraine wordt er vaak veel informatie verteld, dan is het handig dat je op een website alle informatie op een toegankelijke manier kan teruglezen. Daarnaast kan de website Mindermigraine.nl ook handig zijn als je niet tevreden bent met je huidige behandeling voor migraine en je wilt inlezen welke andere mogelijke behandel- en preventie opties er zijn. Patiënten willen tegenwoordig zelf onderzoek doen naar welke mogelijkheden er zijn en deze website helpt hen daarbij.