home

Labuitslagen direct zichtbaar in MijnOLVG

Patiënten die gebruikmaken van MijnOLVG kunnen vanaf 2 februari de uitslagen van laboratoriumonderzoek direct inzien, ook wel realtime vrijgeven van uitslagen genoemd. Dat betekent dat patiënten op hetzelfde moment als hun arts toegang hebben tot deze informatie. De vrijgave van resultaten van Pathologie en Radiologie verandert niet, hier houden we de wachttijd van 7 werkdagen aan zodat de zorgverlener een patiënt zelf kan informeren over de uitslag van onderzoek.

Sommige patiënten kunnen het niet prettig vinden al uitslagen te zien voordat ze een zorgverlener hebben gesproken. Deze patiënten kunnen ervoor kiezen de instellingen in MijnOLVG te wijzigen. Hiermee kunnen uitslagen van onderzoek op ‘onzichtbaar’ worden gezet. Het is ook mogelijk om alleen de meldingen over eventuele nieuwe uitslagen stop te zetten. 

Zelfregie patiënt

Het realtime vrijgeven van uitslagen past bij de wens van Patiëntenfederatie Nederland om de zelfregie van patiënten te bevorderen. Dit was aanleiding voor OLVG om deze wijziging door te voeren. Naast het verbeteren van de zelfregie past deze innovatie ook de verdere ontwikkeling van ons patiëntenportaal MijnOLVG, en binnen het innovatiethema Patiëntparticipatie.

Meer informatie over MijnOLVG op www.olvg.nl/mijnolvg