home

Herinnering nieuwe werkwijze: afwijking in de borst naar Radiologie

Patiënten die vanwege een afwijking in de borst naar OLVG worden doorverwezen (ook bij spoed), krijgen altijd eerst een afspraak op de afdeling Radiologie. De mammaradioloog op die afdeling geeft de patiënt na het onderzoek meteen de uitslag, indien er geen reden is tot aanvullend onderzoek. Als dit wel het geval is, wordt een afspraak op de Mammapoli gemaakt. Deze nieuwe werkwijze geldt sinds 1 maart 2020, maar te vaak nog zien we dat deze patiënten naar de Mammapoli worden verwezen.

Bij een afwijking in de borst werkt een verwijzing naar de Mammapoli voor diagnostiek echter onnodig vertragend. Bovendien kan deze verouderde werkwijze leiden tot een onnodig hoog bedrag aan eigen risico voor de patiënt.

Sneller zekerheid

OLVG probeert er met deze veranderde werkwijze voor te zorgen dat patiënten sneller terechtkunnen voor borstonderzoek. Meer details over deze veranderde werkwijze en meer over de aanvraag via ZorgDomein leest u in ons in februari verschenen nieuwsbericht ‘Sneller zekerheid voor vrouwen met afwijking in de borst’.