Hartcentrum maakt balans op

OLVG Hartcentrum publiceerde onlangs het Jaarverslag 2016 waarin onder andere teruggekeken wordt op de fusie. Er is afgelopen jaren hard gewerkt aan de operationele afstemming tussen beide locaties en de integratie van de afdelingen.

Locatie Oost en locatie West

De strategie van het integrale Hartcentrum kreeg in 2016 meer vorm met de voorbereiding van de lateralisatie van complexe en invasieve ingrepen naar locatie Oost . De komende jaren gaat het Hartcentrum zich op locatie Oost meer richten op de acute cardiologie en complexe cardiologische interventies. De service van locatie West voor electieve en minder complexe acute patiënten blijft behouden.

Gestroomlijnde diagnostiek

Ook treft het Hartcentrum voorbereidingen voor een nieuw electief centrum op OLVG, locatie Spuistraat. Het plan is om daar volgend jaar, in samenwerking met onze huisarts-partners, gestroomlijnde diagnostiek te leveren voor poliklinische patiënten. Op deze wijze streeft het OLVG Hartcentrum naar de optimale balans tussen concentratie van zorg en het leveren van persoonlijke en efficiënte service. Uiteraard zullen wij u tijdig informeren over deze nieuwe ontwikkelingen.

Informatie over verwijzen naar het Hartcentrum vindt u hier.

Betrokken afdelingen

Hartcentrum