home

Drie vragen aan... Zoraida Afiero-Gaurisankar

In deze rubriek van Verwijsnieuws leert u een van onze specialisten beter kennen aan de hand van drie vragen. Dit keer: Zoraida Afiero-Gaurisankar, oogarts.

Wat is jouw specialiteit binnen Oogheelkunde?

Naast de taken van algemeen oogarts en cataractextracties zal ik de rol van opleider van coassistenten (locatie West) vervullen en doe ik de retinopathie screening van de prematuren op locatie West. 

Hoe ervaar je het werk als oogarts in OLVG?

Ik ben al zo’n 1,5 jaar werkzaam in OLVG, hiervoor als chef de clinique, dus voel me inmiddels thuis op de afdeling en in het team. Het werken met geavanceerde apparatuur en het leveren van zorg op maat bij deze gevarieerde patiëntenpopulatie houdt het werk interessant en uitdagend. 

Welke ontwikkelingen van Oogheelkunde zijn belangrijk voor de huisarts om te weten?

Belangrijk om te weten is dat we gezien de lange wachttijden bij Oogheelkunde momenteel extra aandacht besteden aan het indelen van zorg op de juiste plek. Zo worden bijvoorbeeld alle verwijzingen door de oogartsen getrieerd, zodat de urgentie bepaald kan worden en de patiënt op het juiste spreekuur bij de juiste zorgverlener een afspraak krijgt. Het is daarom belangrijk om een duidelijke reden van verwijzing te vermelden, zoals hoe lang de klachten al bestaan en hoe ernstig deze zijn (eventueel met een visus / bezoek opticien). Daarnaast bestaat in de Huisarts+punt de mogelijkheid om patiënten te verwijzen naar de 1,5-lijnzorg binnen Oogheelkunde. Ondanks de lange reguliere wachttijden blijft het mogelijk om patiënten in sturen voor een spoedconsult op korte termijn voor acute problematiek. Mochten er vragen zijn,  is er altijd en laagdrempelig een oogarts telefonisch bereikbaar. 

Betrokken zorgverleners en afdelingen

Foto van Z.S. Afiero-Gaurisankar

dr. Z.S. Afiero-Gaurisankar

oogarts

Oogheelkunde