home

Drie vragen aan ... Petra van Pol, cardioloog

In deze rubriek van Verwijsnieuws leert u een van onze specialisten beter kennen aan de hand van drie vragen. Dit keer: Petra van Pol, cardioloog.

Wat is jouw specialiteit binnen de Cardiologie?

Mijn aandachtsgebied is hartfalen.

Hoe ervaar je de vakgroep Cardiologie in OLVG?

1 januari 2022 ben ik begonnen in  OLVG. Mooi om te werken in een ambitieus team waar optimale zorg en vernieuwing de norm zijn.  De afgelopen weken een warm welkom en de ruimte ervaren om te werken aan de ambities van het hartfalen team: de beste hartfalenzorg middels continu verbeteren en vernieuwen.

Wat denk je dat de belangrijkste ontwikkelingen zijn binnen jouw aandachtsgebied voor de verwijzers?

Wat ik ongelooflijk belangrijk vind de komende jaren, is het doorontwikkelen van de transmurale afspraken hartfalen in Amsterdam. Samen kunnen we verschil maken voor de Amsterdammers met hartfalen: betere kwaliteit van leven, minder opnames en lagere mortaliteit. Vroegtijdig hartfalen opsporen, optimaal behandelen, en als patiënten stabiel zijn goede afspraken maken wie welke zorg op zich neemt. En tot slot goede samenwerkingsafspraken op het gebied van de palliatieve zorg. De uitdaging gaat zijn hoe we elkaar goed weten te vinden, gebruikmakend van de digitale mogelijkheden die er zijn en op ons afkomen. 

Betrokken zorgverleners

Foto van P.E.J. van Pol

drs. P.E.J. van Pol

cardioloog