home

Drie vragen aan ... Karel Klop, chirurg

In deze rubriek van Verwijsnieuws leert u een van onze specialisten beter kennen aan de hand van drie vragen. Dit keer: Karel Klop, chirurg

Wat is jouw specialiteit binnen de chirurgie?

Mijn aandachtsgebied binnen chirurgie is de traumachirurgie. De uitdaging hierin is vooral om met de (vaak jonge) patiënten voor een behandeling te kiezen waarbij snel functioneel herstel behaald kan worden. Hiernaast ben ik ook werkzaam als algemeen chirurg, wat betekent dat ik vooral veel buikwand chirurgie beoefen. Het combineren van deze twee aandachtsgebieden maakt mijn baan veelzijdig en afwisselend, iets wat voor mij erg belangrijk is om het vak met plezier en duurzaam te kunnen uitoefenen.

Wat denk je dat belangrijke ontwikkelingen zijn op het gebied van chirurgie voor verwijzers?

Chirurgie is van alle snijdende vakken het vak met de breedste basis. We ontvangen dan ook een veelvoud aan verwijzingen, zowel van huisartsen als van collega’s binnen het ziekenhuis. We zijn momenteel hard bezig om deze verwijzingen beter te screenen en patiënten ook al digitaal van tevoren een aantal zaken te vragen. We willen er op deze manier voor zorgen dat de patiënt direct op de juiste plek gezien wordt of er direct aanvullend onderzoek wordt aangevraagd, maar ook dat er minder consulten nodig zijn om tot de juiste behandeling te komen.

Wat weten verwijzers mogelijk niet over jullie vakgroep?

De vakgroep Chirurgie van OLVG is een grote groep waar iedereen de algemene heelkunde beoefent, maar ook zijn eigen aandachtsgebied heeft. Ik denk dat onze vakgroep een goede verdeling heeft in zowel leeftijd als geslacht, wat maakt dat het een gebalanceerde club is. Naast de beide locaties van OLVG zijn we ook werkzaam in het BovenIJ Ziekenhuis. We zijn een vakgroep die hard bezig is met vernieuwing en innovatie, en die hierin ook een belangrijke rol speelt in Nederland. Hiernaast zijn we ook een vakgroep die zeer begaan is met de opleiding van onze toekomstige collega chirurgen.

 

Meer over Karel Klop op onze website.