home

Diaboss, 24/7 goed bereikbaar

Diaboss is het grootste diabetescentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot en met 25 jaar in Amsterdam en omgeving. Het is recent erkend als topklinische functie in het Topklinisch zorgregister. 24/7 kunt u patiënten na telefonisch contact met spoed verwijzen naar OLVG.

Bij kinderen en jongvolwassenen met diabetes de novo is er vrijwel altijd sprake van diabetes mellitus type 1. Er kan bij type 1 – in tegenstelling tot type 2 – binnen uren tot dagen een diabetische ketoacidose ontstaan indien er niet wordt gestart met de behandeling. Het is daarom van belang om de diagnose zo snel mogelijk te stellen en door te verwijzen.
Diabetes mellitus type 2 wordt, net als type 1, steeds vaker gezien, ook op jonge leeftijd. Deze patiënten worden ook behandeld bij Diaboss, dit is een samenwerking tussen OLVG en het BovenIJ-ziekenhuis. 
Bij Diaboss krijgen patiënten 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen. Kinderartsen, een diabetesarts, diabetesverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten, internisten, diëtisten, kinderpsycholoog, maatschappelijk werker en doktersassistenten werken daarvoor nauw met elkaar samen.

Verwijzing naar Diaboss

  • Verwijzing van een kind of jongvolwassene kan via ZorgDomein. Dit is altijd een spoedverwijzing: het kind/jongvolwassene wordt direct beoordeeld. Binnen kantooruren gebeurt dit bij Diaboss. Buiten kantooruren op de Spoedeisende Hulp, bij voorkeur van OLVG.
  • Het is belangrijk om ook direct telefonisch contact op te nemen via 020 510 80 90. Buiten kantooruren kunt u via het algemene nummer van OLVG (020 510 89 11) in contact komen met de dienstdoende kinderarts van Diaboss. 
  • Als er vragen zijn over kinderen of jongvolwassenen die al begeleid worden door Diaboss, is de afdeling ook altijd bereikbaar voor overleg via 020 510 80 90 (kantooruren) of 020 510 89 11 (buiten kantooruren). 

Diaboss is ook toegevoegd aan de telefoonkaart voor verwijzers