home

Aanpak van zorg die in coronatijd is uitgesteld

Op dit moment is het aantal patiënten dat in OLVG geopereerd wordt weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Ook de wachttijden zijn weer bijna zoals voorheen. U kunt uw patiënten dus gerust verwijzen naar OLVG. Wel verwachten we een verborgen wachtlijst van patiënten die we nog niet in beeld hebben. De omvang van deze latente wachtlijst wordt op dit moment onderzocht. Een nieuw initiatief is de zogenaamde ‘slimme’ wachtlijst.

In OLVG is sinds een aantal weken een team actief dat zich bezighoudt met de zorg die in coronatijd is uitgesteld. Momenteel worden verschillende onderdelen uitgewerkt die moeten bijdragen aan een optimale benutting van de reguliere zorgcapaciteit, maar ook extra ruimte kunnen vrijmaken voor de operatieve zorg voor onze patiënten. 

Een nieuw initiatief hierin is de zogenaamde ‘slimme’ wachtlijst. Patiënten die op de wachtlijst staan voor een operatie in OLVG, worden proactief benaderd door een OLVG-medewerker. We vragen onze patiënten hierbij naar verandering van klachten, waardoor de urgentie van de ingreep nog beter kan worden ingeschat. Hiermee willen we onze patiënten laten weten wanneer ze ongeveer aan de beurt zijn en dat we hen niet vergeten zijn. 

Tenslotte is er vanuit het team aandacht voor het herstel van OLVG-medewerkers. Veel collega’s  zijn langer dan 1 jaar actief betrokken geweest in de zorg voor COVID-19 patiënten. OLVG streeft naar een goede balans tussen zorg inhalen en de vitaliteit van onze medewerkers.